lauantai 23. elokuuta 2014

random pics of the past week

// Viime viikonloppuna kävin pitkällä fiilistelylenkillä maaseutumaisemien keskellä. Suurimman osan ajasta mulla ei ollut minkäänlaista käryä siitä, missä mahdollisesti olin menossa, mutta eihän sellaisten pikkuseikkojen anneta haitata menoa - jalkaa vain toisen eteen ja kurkkimaan, mitä seuraavan mutkan takaa oikein löytyykään! :D (lisää peltoaukeita ja traktoreita)
// Emilian kanssa vietettyä leffailtaa kahvin ja parin suklaapalan kera. Olin lainannut muutaman ruotsalaisen leffan kirjastosta, mutta koska mun läppäri ei jostain syystä suostu pyörittämään dvd:itä (jep...) ja asunnosta löytyvän Xboxin ohjaimessa oli vain yksi patteri, jouduimme sitten streamaamaan elokuvan netistä. Kävi se onneksi niinkin!
// Maanantaina sain houkuttelevan ehdotuksen illanvietosta bodycombat-tunnilla hikipisaroiden ja jumppasalin merkeissä. Huh, miten mahtavaa olikaan päästä pitkästä aikaa kunnon ryhmäliikuntatunnille ja pusertaa itsestään irti kaiken sen energian, mitä kuuden peräkkäisen työpäivän jälkeen vielä löytyi! :)
// Hyvinvoinnin tavaratalosta tilatun paketin sisältöä, joka lopulta lähes parin kuukauden seikkailujen jälkeen päätyi oikeaan osoitteeseen! :D Tilasin kesäkuussa hurjien alennusprosenttien innostamana itselleni läjän proteiinipatukoita (joita tykkään pitää mukana hätävaravälipaloina nälän yllättäessä - nuo kuvassa näkyvät Leaderin patukat ovat muuten ainoita, joista oikeasti pidän ja jotka myös todella vievät nälän mennessään!), purkillisen tahinia sekä vaniljajauhetta. Koska kyseinen liike ei yllättäen monen muun nettikaupan tavoin toimita tuotteita Ahvenanmaalle, tilasin paketin Kuivaniemelle ja lähetin siskolleni valtakirjan, jotta hän voisi käydä hakemassa sen postista ja tuoda sen mulle tullessaan vierailulle. No, pakettihan "saapui" postiin aikataulussa, valtakirja ehti perille ennen Paulan lähtöä ja kaikki vaikutti sujuvan vallan mainiosti siihen asti, kunnes sisko lähti noutamaan pakettia lähikaupasta päivää ennen junaan hyppäämistään. Saapumisilmoituksista huolimatta paketti ei nimittäin ollut koskaan saapunutkaan Kuivaniemen Siwaan ja vaikka sen kaikkien lähetystietojen perusteella olis pitänyt olla kirjautuneena sisälle, ei tuotteita lukuisista etsintäyrityksistä huolimatta koskaan löytynyt. :D Paria päivää myöhemmin sain Hyvinvoinnin tavaratalolta sitten sähköpostia, jossa ilmoitettiin paketin palautuneen takaisin varastolle noutamattomana ja pyydettiin ilmoittamaan, lähetettäisiinkö tuotteet mulle uudestaan. No, muutaman kipaka(hko)n sähköpostin jälkeen protskupatukat kumppaneineen laitettiin uudestaan matkaan kohti pohjoista, jonne ne toisella yrittämällä sitten toden totta saapuivatkin ja josta sisko pääsi ne lopulta hakemaan mulle ja postittamaan itse Maarianhaminaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin - koko urakkaan vain tuhraantui kokonaisuudessaan lähes kaksi kuukautta... :D

// Töitä on tullut paiskittua parin viimeisen viikon aikana oikein urakalla - yhteentoista päivään on mahtunut huikea yksi vapaapäivä! :D Pitkän aamuvuoroputken jälkeen pääsin onneksi vaihtamaan loppuviikoksi iltavuoroihin ja tää kuva onkin napsaistu öisen kotimatkan varrelta. Ålands Lyceum on melko mahtipontisen näköinen rakennus päivänvalollakin, mutta etenkin yövalaistuksessa se näyttää entistäkin upeammalta!
// Ålandhotels avaa kolmannen, tällä hetkellä vielä remontin alla olevan hotellinsa ensi keväänä ja pomojen ja vuoropäälliköiden kanssa jutustelun lomassa on käynyt melko selväksi, että olisin tervetullut töihin myös tulevana kesänä. Ilmeisestikin ainakin jotakin on tullut tämän kesän aikana tehtyä oikein! ;)
// Satunnainen räpsäisy hauskasta autofiguurista keskustan läpi kävellessäni.
// Reilu viikko sitten taisin mainostaa sitä, miten Nordjobb hommasi mulle ystävällisesti varapyörän edellisen, rikki menneen tilalle. No, tällä hetkellä tilanne on se, että varapyöräkin on ottanut osumaa johonkin (eikä mulla tosiaankaan ole hajua, että mihin...) ja seisoo pihalla takarengas hieman vääntyneenä :D Tää mun tuuri polkupyörien suhteen on kyllä toisinaan aika uskomaton! Oon siis jälleen kerran siirtynyt jalkapatikalla kulkemiseen ja toisin kuin aluksi epäilin, on paikasta toiseen kävely alkanutkin tuntua todella mukavalta ja rentouttavalta. Aikaahan kävelyyn toki kuluu huomattavasti pyöräilyä enemmän, mutta samalla ympäristöstä ehtii havaita paljon sellaisia seikkoja, jotka jäisivät helposti pyörällä ohi viuhtoessa huomaamatta - kuten tämä ihana, punainen puutalo ja sen pihalla ihanista, pienistä omenoista pullistelevat omenapuut.

// Kalenterimaanikkoni on päässyt taas syksyn lähestyessä valloilleen ja uutta kirjakaupasta ostettua kalenteria onkin tullut tuunailtua melko antaumuksella! Värikyniä, lehdistä leikattuja lauseita, tarroja... ah, miten iloinen ihminen voikaan olla! :D
// Mun yli kaksi vuotta uskollisesti palvellut Samsungini on alkanut pikkuhiljaa vetelemään viimeisiään ja siinä vaiheessa, kun puhelimen akunkesto alkaa olla kahden tunnin luokkaa, on todellakin uuden luurin hankkimisen aika. Tällä kertaa mun paketin tilaaminen onnistui kuitenkin huomattavasti aiempaa tarinaa vaivattomammin ja Verkkokaupasta sunnuntaina tilattu puhelin saapui Ahvenanmaalle jo keskiviikkoaamuna! Vaikka kyseessä onkin ehkä maailman tavallisin puhelin hintaluokan halvimmasta päästä, on ollut ihanaa päästä pitkästä aikaa käyttämään laitetta, jota ei tarvitse roikuttaa jatkuvasti latausjohdon päässä ja johon on jopa mahdollista ladata whatsappin ohella muitakin sovelluksia - akunkeston lisäksi Xcoverin muistikin alkoi viimeisen puolen vuoden aikana takkuilemaan oikein urakalla. Oon jopa harkinnut Instagramiin liittymistä ja itse asiassa ladannutkin ohjelman puhelimeen, mutten oo vielä saanut aikaiseksi luoda itselleni tunnuksia. Mun ajatukset ovat sen suhteen nimittäin hieman ristiriitaiset, sillä vaikka haluaisin liittyä lähes kaikkien muiden kavereideni seuraksi instan ihmeelliseen maailmaan, mulla on kuitenkin meneillään tällä hetkellä jonkinlainen some-ähky enkä halua muuttua ihmiseksi, jonka päässä alkaa kauniin maiseman edessä pyörimään lähinnä lukuisat, kuvaan mahdollisesti liitettävät hashtagit. Okei, viimeinen oli ehkä hieman kärjistetty kommentti, mutta jospa joku siellä tajusi mun pointin... :D
// Ihania, syksyisiä kirpparilöytöjä! Kolmet housut, lämmin ja pitkä neule, pilkkupaita sekä  upean viininpunainen mekko lähtivät mukaan alle kahdellakympillä ja saivat tämän tytön materialistisen puolen suupielet kääntymään leveään hymyyn!
// Kävin kirjastossa palauttamassa kirjoja ja vaikka tarkoituksena ei ollutkaan lainata mitään, osuivat silmät sattumalta alimmaisella hyllyllä majailevaan Tua Harnon teokseen Ne jotka jäävät. Takakannen lyhyt teksti ("Jotkut meistä menevät rikki jäämällä, toiset lähtemällä, ja tässä minä olen, enkä tiedä kumpaan ryhmään kuulun.") upposi kertaheitolla ja kotiin talsittiinkin uusi kirjatuttavuus kainalossa. Tällä hetkellä oon menossa noin puolivälissä, mutta voin suositella kirjaa lämpimästi kaikille - se kietoo usean eri sukupolven tarinat upealla tavalla toisiinsa ja käsittelee muun muassa yksinäisyyttä, juurettomuutta ja rauhattomuutta todella kauniin sanakääntein ja kuvauksin. :)

Nyt tämä tyttö lähtee kipittämään taas vaihteen vuoksi töihin - mukavaa lauantai-iltaa kaikille! :)

4 kommenttia:

  1. Jes kiitos kirjavinkistä! Menee varmasti syyslukulistalleni :)

    Ja onneks sait viimein pakettisi, sillä mä oon ainakin ihan koukussa vaniljapulveriin ja tahiniin... Niitä meneekin vuoronperään vähän kaikkiin sörsseleihin ja leipäsiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että kirjavinkki kiinnosti! Kerro ihmeessä mielipiteitä ja tuntemuksia kirjasta, jos päädyt jossain vaiheessa lukemaan sen :)
      Jep, pakettia sai kyllä odotella mutta onneksi se loppujen lopuksi päätyi kuitenkin oikeaan osoitteeseen :) Etenkin vaniljapulveria oon kaipaillut kovasti kesän aikana, sillä Maarianhaminan ruokakaupoista tuon aidon vaniljajauheen löytäminen on osoittautunut mahdottomaksi, nimimerkillä kaikki kolme ruokakauppaa kiertänyt... :D Tahini on mulle melko uusi tuttavuus ja oon vasta alkanut opettelemaan sen käyttöä, joten jos sulla on antaa jotain hyviä vinkkejä tai reseptejä sitä varten, ollaan täällä ainakin pelkkänä korvana!

      Poista