sunnuntai 5. tammikuuta 2014

"Kaikki hauska on hyvää vatsalle!"


"Teatteri ei ole teidän salonkinne eikä laivalaituri. Teatteri on tärkein asia maailmassa, sillä siellä näytetään kaikille millaisia he voisivat olla ja millaisia he tahtoisivat olla vaikka eivät uskalla, ja millaisia he ovat."
"Kasvatuslaitos", puuskahti Muumimamma kauhistuneena. 

"Hemuli heräsi verkalleen, muisti kuka oli ja ajatteli, että olisi ollut mukavaa olla joku tuntematon."

 Joku pilailee minun kanssani, homssu ajatteli. Mutta minusta tämä ei ole kivaa. Oven täytyy viedä jonnekin ja portaiden jonnekin. Miten tässä elämässä kävisi, jos joku miska äkkiä alkaisi käyttäytyä niin kuin mymmeli tai joku homssu niin kuin hemuli?


"Mutta minä en tahdo elää salaperäisesti. Tässä sitä ollaan aivan uudenlaisessa maailmassa, eikä kukaan edes välitä kysyä millaisessa toinen on aikaisemmin elänyt." 
- Muumipeikko

"Mitä tekee uudella hatulla vaaran hetkenä? Yhtä hyvin voi tuhoutua vanhassakin."
"Toissapäivänä joku oli pannut kävyn kenkääni piikitelläkseen minua isojen jalkojeni takia, ja eilen eräs hemuli kulki ikkunani ohi ja nauroi merkitsevästi. Ja nyt tämä tulva!" 
- Miska


Bongasin joululomalla siskoni kirjahyllystä Muumioppaan, jota päädyin eräänä iltana lueskelemaan pidemmäksi toviksi hymy huulilla. Tässä myös teidän iloksenne parhaita paloja kirjan uumenista - kukapa meistä ei rakastaisi noita valkoisia, elämää pohtivia ja osuvia kommentteja laukovia palleroita? Tämä tyttö taitaakin suunnata heti alkuviikosta kirjastoon etsiskelemään kyseistä teosta, sillä ensitutustuminen jäi melko hätäiseksi ja haluaisin kovasti päästä lukemaan tämän ihan ajan kanssa! :)

Happonen, Sirke. 2012. Muumiopas. Suomalaisen kirjallisuuden seura.

4 kommenttia:

 1. Siis noi alkuperäset, vanhat Muumi-sarjikset on niin huippuja! Joitte kanssani teetä! Miestennielijä :--D en kestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle suurin osa noista oli aivan uusia, en oo vissiin vanhempiin sarjiksiin edes törmännyt aiemmin! Nauratti kyllä tuo miestennielijä-Niiskuneiti - vaikka pahalta vaikuttaa myös tuo bikinikommentti... :D

   Poista
 2. Haha, aivan huippuja! "Mahtava tunne olla köyhä... Matalaan majaani sataa..." Tuosta lauseesta tulee niin mieleen joku ankea maanantaiaamu tyyliin päivää ennen tilipäivää. :D Hauskoja nuo muutki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se sopii kyllä juuri sellaiseen tilanteeseen ihan täydellisesti! :D

   Poista