torstai 30. tammikuuta 2014

"Laughter is timeless, imagination has no age, dreams are forever." - Walt Disney


Disney-elokuvat menevät mun kohdallani samaan lokeroon Muumien kanssa - ihania, sympaattisia, suloisia ja hauskalla tavalla opettavaisia leffoja, joita jaksaa katsoa jokainen taaperosta vaariin ja mummuun! Kuka niistä ei muka pitäisi? ;) Disneyn uusimmista elokuvista mulla ei valitettavasti ole oikeastaan minkäänlaista käryä, mutta vanhempaa tuotantoa Tuhkimosta Lumikkiin ja Aristokateista Bambiin onkin sitten tullut tiirailtua sitäkin ahkerammin. Leijonakuninkaan katsoin itse asiassa jopa suhteellisen vähän aikaa sitten - ah sitä nostalgiaa ja tunnetta, kun muistat useimmat kohtaukset ulkoa värisävyineen ja pienimpine äännähdyksineen! :D Myös Mufasan kuolema jaksoi itkettää aivan samalla tavalla kuin aina ennenkin, joten pelkoa aikuiseksi kasvamisesta tai luonteen kovettumisesta ei taida olla ainakaan ihan hetkeen! Anteeksi nyt vaan, mutta miten kukaan voi katsoa sitä kohtaa pillittämättä täyttä kurkkua? :D

Kotikotoa Kuivaniemeltä meiltä taitaa löytyä suurin osa Disneyn klassikoista vanhoina kunnon VHS-versioina, mutta dvd:llä ei tällä hetkellä ole valitettavasti yhtäkään. Harmi sinänsä, sillä eipä noilla kaseteilla nykyisellään oikeastaan tee mitään - vhs-laitteet vanhempien luona taitaa vielä kylläkin olla, mutta kasetit itsessään ovat jo niin katsottuja ja vanhoja, etteivät ne taida enää näkyä kunnolla. Yksi mun tavoitteista olisikin aloittaa Disney-klassikoiden kerääminen niin, että jonain kauniina päivänä omistaisin joka ikisen lapsuuteeni tiiviisti kuuluneen piirretyn. Siinä onkin sitten työnsarkaa, niitä leffoja kun on tullut katseltua lapsukaisena suhteellisen ahkerasti! :D Hyvään alkuun tässäkin hommassa on kuitenkin jo päästy, sillä rakas pikkusiskoni antoi mulle joululahjaksi yhden Disney-leffan, jonka päälle kokoelmaa onkin helpompaa alkaa keräämään.

Koska Disneyn leffat ovat yleisesti ottaen niin loistavia, on mun ollut aina todella vaikeaa nimetä niiden joukosta omia suosikkeja. Nyt, kun pysähdyn pohtimaan asiaa hetkeksi, taitavat ne aivan ultimate-lempparini olla kuitenkin Leijonakuningas, Bambi, Lumikki ja seitsemän kääpiötä, Topi ja Tessu, Aristokatit, Aladdin, Dumbo ja Tuhkimo. Haha, ai miten niin eläinrakas ja prinsessahullu? ;) Suuret, ruskeat silmät ja kimaltelevat mekot ovat tainneet upota muhun jo pienestä pitäen... Kaiken sen kimalluksen ja söpöyden ohella elokuvat tarjoavat kuitenkin myös loistavia elämänohjeita ja -viisauksia, joita suosittelisin kaikkien seuraamaan ikään ja sukupuoleen katsomatta!

Millaisia Disney-suosikkeja teiltä löytyy? 


Suosittelen muuten kurkkaamaan myös tämän loistavan linkin, jonka takaa löytyy muutama erittäin todellinen, vaikkakin hieman karu totuus elämästä Disneyn kuvien värittämänä! ;) 

Tämä tyttö painuu nyt unten maille, sillä edessä olisi vielä viimeinen aamuvarhainen rutistus ennen viikonlopun koittamista. Palailen kuluneiden päivien kuulumisiin huomenissa! :)

7 kommenttia:

 1. Hei,
  Disneyn jouludvd-levyjä ainakin on! Joulupukki taisi nytkin tuoda yhden...
  Öitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpäs muuten onkin, taidettiin niistä jotain katsoakin Paulan kanssa! Unohdin aivan täysin :D

   Poista
 2. Disneyt on ihan parhaita!! Jos on kipeänä niin mikä onkaan mukavampaa kun katsoo niitä... ♥ Mä oon vissiin jonkun verran nuorempi ku sä, mut on tullut noi samat katsottua ja aika paljon uudempiakin :) yhtä lempparia en osaa varmaan sanoa mutta viidakkokirja, aladdin, aristokatit, lilo ja stitch, karhuveljeni koda, on nyt ainakin :) Ja jossain jouludisneyissä yleensä on sellanen pikkupätkä Tuuma- aasista enkä kerta kaikkiaan pysty katsomaan sitä pillittämättä, kuten en liloa ja stitchiäkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullekin nuo Karhuveljeni Kodat, Lilot ja Stitchit sun muut ovat tuttuja ja on noita hieman uudempiakin Disney-leffoja tullut toki katsottua, mutta sydän sykkii edelleen kaikista voimakkaimmin noille vanhimmille elokuville :) Niistäkään en oo tosin tainnut katsoa yhtäkään jatko-osaa, mutta ehkä parempi niin... :D Toisaalta esimerkiksi Wall-E on aivan ihana leffa, joten kyllä noista uudemmistakin löytyy loistoelokuvia siinä missä vanhoistakin! Parin viime vuoden aikana ilmestyneistä leffoista mulla ei kuitenkaan oo mitään hajua, niitä ei oo tullut kyllä katsottua ollenkaan. Ehkäpä pieni reissu Filmtowniin vois korjata asian? ;)

   Poista
 3. Hahhaha, ihan huippu toi linkki!:D Ja disneyt vaan on loistavia! Prinsessa ruusunen ja tuhkimo on aina ollut parhaat, mutta kyllä ne kaikki muutki on hyviä!:d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, en tiedä, onko Disney edes tehnyt koskaan yhtään oikeasti huonoa leffaa? :D

   Poista
  2. Yritin kyllä kovasti keksiä, muttei tullu mieleen... :D

   Poista