maanantai 29. huhtikuuta 2013

Sieluni kaltainen

Tein sunnuntai-illan ratoksi persoonallisuustestin Namasten sivuilla. Tykkään aina silloin tällöin tehdä erilaisia persoonallisuutta kuvaavia testejä, vaikkakin harvemmin tulokset ovat mielestäni kovinkaan osuvia. Tämä testi antaa kuitenkin melko lailla paikkaansapitävät tulokset ja voinkin samaistua useampaan kohtaan "omien" ihmistyyppieni kuvailussa. :D Alun perin idea testin tekemiseen lähti Muuttolintuja syksyllä-blogin postauksesta, mutta  samaisen persoonallisuustestin oon tehnyt muutaman kerran aiemminkin. Aina sieltä vain tulee samat vastaukset! ;)
Ykkösvaihtoehdoksi minulle tarjottiin ihmistyyppiä numero 2, "Avulias Huoltaja":

"Kakkoset ovat ihmiskunnan avuliaita ja huomaavaisia kanssaihmisiä. He rientävät tueksi ja avuksi sinne, missä heitä eniten tarvitaan. Kakkosille auttaminen on luonnollinen ja miellyttävä tapa toimia maailmassa. Kakkoset saattavat laittaa toisten ihmisten parkkimittareihin lisää kolikoita tai auttaa pyytämättä apua kaipaavan näköisiä kanssaihmisiä. Kakkoset haluavat olla avuliaita, ystävällisiä ja pidettyjä. He ovat luonnostaan empaattisia ja ihmiskeskeisiä. Kakkonen pyrkii tekemään ihmisiin myönteisen vaikutuksen ja haluaa omalla panoksellaan tehdä toisten elämästä mukavampaa ja miellyttävämpää.

Okei, harvemmin kyllä tulee maksettua muiden parkkimaksuja... :D Myönnän kuitenkin olevani aika ihmisläheinen persoona ja haluavani olla hyödyksi ja pidetty - ehkä liiankin kanssa. 
Kakkosella on suuri halu ja tarve olla mieliksi muille. Ihmissuhteet ovat Kakkoselle todella tärkeitä ja hän tekee kaikkensa ylläpitääkseen hyviä suhteita läheisiinsä. Siksi Kakkonen on välillä ehkä liiankin avulias tai ystävällinen. Hän saattaa touhuta muiden hyväksi ja järjestellä asioita joskus jopa kysymättä avun todellista tarvetta tai ihmisten omia toiveita. Kakkonen ei aina valitettavasti saa pelkästään myönteistä palautetta tekemisistään, sillä joskus tämä hyvää tarkoittava avuliaisuus saatetaan tulkita toisten asioihin sekaantumiseksi.


Siellä se muille mieliksi oleminen tulikin... :D Kannatan kyllä periaatteessa sitä ajatusta, että "jos et tykkää, ei tarvikaan tykätä", mutta oon aika huono noudattamaan sitä itse!

Kakkonen tavoittelee muiden hyväksyntää olemalla ystävällinen ja avulias, mutta ei aina osaa itse ottaa toisten apua tai huolenpitoa vastaan. Kakkosille tekee hyvää opetella pitämään huolta myös omista tarpeistaan ja jaksamisestaan, niin että toisten auttamisesta ei tule vain yksipuolista tai marttyyrimaista uhrautumista. Kakkonen alkaa  helposti tehdä liikaa muiden eteen ja uhrautuu unohtaen silloin helposti omat tarpeensa.  Joskus Kakkoset heittäytyvät marttyyreiksi kokiessaan, ettei heidän tekemisiään arvosteta tarpeeksi. Kakkonen toivoo kiitosta ponnisteluistaan ja loukkaantuu, jos hän kokee tulleensa hyväksikäytetyksi.

Parhaimmillaan Avulias Huoltaja eli Kakkonen on huomaavainen, lämminsydäminen ja ihmisrakas. Hän on rohkaiseva, kannustava ja kiva toisia kohtaan. Hän ymmärtää yleensä luonnostaan poikkeuksellisen hyvin toisten tunteita, tarpeita ja ajatuksia. Muiden auttaminen on Kakkoselle tärkeää ja siksi hän tekee mielellään palveluksia muille. Kakkonen tulee iloiseksi saadessaan olla hyödyksi ja avuksi. Työpaikoilla Kakkoset ovat erityisen hyviä hengenluojia ja yhteyshenkilöitä. Kakkonen pitää mielellään huolta siitä, että kaikki tuntevat olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi esimerkiksi firman yhteisissä illanvietoissa. Kakkoset ovat luonnostaan positiivisia, hauskoja ja hyviä seuramiehiä ja -naisia."


Toiseksi minua vastaavaksi ihmistyypiksi testi nimesi "Sopeutuvan Rauhanrakentajan":

"Maailma olisi varmasti parempi, rauhallisempi ja tasapainoisempi paikka, jos useammat ihmiset jakaisivat Ysien hyvät ominaisuudet. Ysit ovat tyyniä, hyväksyviä ja tasapainoisia eikä heillä ole suurta tarvetta korostaa eriäviä mielipiteitään. Ysit ovat mukautuvia ja muut kauniisti huomioon ottavia ihmisiä. Ysit ymmärtävät erilaisia mielipiteitä erityisen hyvin ja ovat luonnostaan hyviä kuuntelijoita ja miellyttäviä seuraihmisiä. Ysien seurassa on yleensä rento tunnelma, sillä he ovat aidosti myönteisiä ja hyväksyviä. 


Ysille on tärkeää säilyttää oma rauha ja henkinen tasapaino. Hän vetäytyy mielellään omaan sisäiseen maailmaansa ja nauttii yksinolosta ja omista mukavista rutiineistaan. Ysi pyrkii välttämään ristiriitoja ja konflikteja. Hän sopeutuu mieluummin muiden toiveisiin kuin korostaa omia eriäviä mielipiteitään. Ysi pyrkii säilyttämään hyvät ja ystävälliset välit läheisiinsä ja saattaa rauhan säilyttämisen nimissä välillä sopeutua liikaakin muiden tahtoon. Ysin on vaikea sanoa "ei" ja hän myöntyy muiden toiveisiin ollakseen mieliksi ja välttääkseen erimielisyyksiä. Ysille on usein helpompi olla taustalla ja välttää ristiriitoja kuin sanoa oma mielipiteensä ja ottaa aktiivisesti osaa neuvotteluihin tai väittelyihin.

Omat, pienet ja arkipäiväiset rutiinit ovat kyllä muodostuneet mulle tärkeiksi, mutta en voisi sanoa nauttivani yksinolosta ainakaan suurina määrinä kerrallaan. Viime vuosien aikana musta on tullut jotenkin paljon seurallisempi ja liian pitkä yksinolo alkaa ahdistamaan! Mutta jep, allekirjoitan täysin tuon mukautuvuuden ja myöntymisen muiden tahtoon liian helposti... Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tekisin automaattisesti kaiken vastoin omaa mielipidettäni ja muiden tahdon mukaisesti, en vain tuo omaa mielipidettäni välttämättä esille jokaisessa tilanteessa kovinkaan äänekkäästi. Lisäksi mut on myös aika helppo taivutella mukaan melkein mihin tahansa...
Ysi haluaa ennen kaikkea sopua ja harmoniaa elämäänsä eikä innostu muutoksista, jotka saattavat järkyttää tätä tasapainoa. Joskus Ysin on vaikea tehdä päätöksiä tai valita useamman vaihtoehdon väliltä. Hän ei osaa aina tunnistaa, mitä itse haluaisi, vaikka ymmärtää hyvin muiden ihmisten toiveita. Ysi ei näytä helposti suuttumustaan tai ärtymystään. Hän saattaa silti olla itsepäinen ja hiljaisen vastustava ollessaan eri mieltä, haluamatta kuitenkaan sanoa omaa mielipidettään ääneen. Joskus Ysin haluttomuus käsitellä ristiriitatilanteita saattaa aiheuttaa ongelmia ja Ysi joutuu kohtaamaa välttelemänsä asiat tavalla tai toisella. Jopa isompina kuin ne alunperin olivat.


Kaikki, jotka ovat olleet mun kans esimerkiksi shoppailemassa, voivat varmasti allekirjoittaa tuon ensimmäisen tummennetun kohdan! Kaksien korvakorujen väliltä valitseminen on kuitenkin vielä pientä, valinnat kun tuppaavat olemaan yllättäen vaikeita isompienkin asioiden kohdalla... Oon toisinaan kunnon jahkailija ja joskus pelkäänkin, että jokin hieno tilaisuus karkaa käsistä yksinkertaisesti siitä syystä, etten osaa tehdä valintaani ajoissa.

Parhaimmillaan Ysi on rauhallinen, tasapainoinen ja tyyni. Hän on tyytyväinen ja läsnä omassa elämässään itselleen ja toisille ihmisille. Ysi osaa olla miellyttävän eloisa, aktiivinen ja tasapainoisen aikaansaava. Hän on hyväksyvä, epäitsekäs, emotionaalisesti vakaa ja seesteinen. Ysi luottaa itseensä ja osaa myös tuoda omat toiveensa esille ja sanoa reippaasti oman mielipiteensä. Parhaimmillaan Ysi on myönteinen, kärsivällinen, vaatimaton, ystävällinen ja aidosti hyväksyvä. Ysillä on rauhoittava vaikutus ympäristöönsä. Hän tuo ihmiset yhteen, sovittelee ja luo todellista kestävää rauhaa ja harmoniaa. Yleensä Yseillä on laaja ystävien ja tuttavien verkosto ja he nauttivat sosiaalisesta elämästä ja toisten ihmisten seurasta suuresti."


Tasapainoisen aikaansaavaksi en ainakaan menisi itseäni kuvailemaan, lähinnä tuon "tasapainoisen" vuoksi :D Oon enemmänkin ehkä sellainen, että joko teen kaiken tai en mitään ja se kultainen keskitie on aika vaikeaa saavuttaa. Myöskin tuo "osaa sanoa reippaasti oman mielipiteensä" hieman haiskahtaa, sillä eikö tuolla aiemmin juurikin puhuttu siitä, miten kyseinen ihmistyyppi myötäilee helposti muita eikä välttämättä ilmoita omaa mielipidettään äänekkäästi? 


Käykää tekin tekemässä testi täällä!
Alun perin postauksen piti ilmestyä jo eilen, mutta nukahdin telkkarin ääreen kesken kaiken... :D

Kuvat: weheartit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti