sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Katsaus kuluneeseen viikkoon!

...nosekoulu. Ensimmäinen kouluviikko starttaili onneksi melko rennoissa merkeissä, sillä maanantain skipattuani tunteja oli ainoastaan kaksi koko viikolla ja vapaa-aikaakin jäi näin ollen reilusti! Täytyy nyt nauttia näistä vapauden hetkistä, sillä ensi viikolla pyörähtävät käyntiin kaksi muuta alkusyksyn kurssiani ja lokakuun lopulla helvetti pääseekin irti... :D Tämä ensimmäisenä alkanut, palveluyrityksen liiketoiminnan operatiiviseen johtamiseen liittyvä kurssi, starttasi luonnollisesti suosikkiaiheellani laskennalla - mitäs muutakaan... Matikalla ja minulla on ollut jo pitkään melkoisia näkemysongelmia eikä suhteessamme ole tapahtunut vieläkään mitään kovin kummoista muutosta, ainakaan siihen positiiviseen suuntaan. Onneksi tieto siitä, että esimerkiksi yllä näkyvät laskut ovat takuulla hyödyllisempiä kuin yksikään käymäni pitkän matikan kurssi ikinä, motivoi kummasti yrittämään toden teolla! Syksyn kursseista voisinkin muuten kirjoitella kattavamman postauksen jossain vaiheessa, mikäli sellainen jotakuta kiinnostaa :)


...Julkkis BB alkoi eikä mun tarvitse varmaankaan erikseen mainita, että nenä on ollut liimaantuneena telkkariin lähes joka ilta kellon lyödessä kymmenen :D Kyllä, olen juuri niitä ihmisiä, jotka arvostelevat Big Brotheria, sen asukkaita ja sitä katsovia ihmisiä, mutta seuraavat kuitenkin ohjelmaa kaikessa hiljaisuudessa itsekin... Voikin sitten miettiä, missä määrin tässä onkaan varaa mennä kommentoimaan enää yhtään mitään asiaan liittyen. :D Olin toisaalta hieman pettynyt taloon saapuviin asukkaisiin, mutta toisaalta on myös virkistävää, että mukana on myös hieman tuntemattomampiakin kasvoja. Positiivista oli myös se, ettei aivan jokainen asukas ollutkaan Viidakon tähtöset-luokan julkkiksia! ;)


...töissäkin piti käydä yhtenä päivänä pyörähtämässä. En muuten tajua, miten mun naama näyttää tässä kuvassa tuollaiselta kunnon apinankallolta! :D

Viime vuoden NBF!
...tiistaina kävin työhaastattelussa lähestyvään Nordic Business Forumiin liittyen. Taisinkin keväällä mainita hakeneeni vapaaehtoiseksi kyseiseen tapahtumaan ja edellisvuodesta poiketen kaikki hostiksi tai puhujapalveluihin töihin hakeneet haastateltiin vielä erikseen cv:n ja työhakemuksen lähettämisen lisäksi - siis aivan kuten ns. "oikeisiin" töihinkin mentäessä! En millään muotoa väheksy tapahtuman työtehtäviä ja alkuihmettelyn jälkeen ymmärrän kyllä täysin, miksi työntekijät erityisesti edellämainittuihin tehtäviin halutaan valita huolella: tapahtuma on kasvanut edellisvuoteen verrattuna yli 1000 vieraalla, joka taas tarkoittaa huomattavia muutoksia järjestelyissä ja työtehtävissä. Puhujapalveluissa tehtävänä on toimia hostina tapahtumaan tuleville puhujille, eikä missään nimessä ole yhdentekevää, millainen henkilö toimii esimerkiksi yritysjohtaja Jack Welchin oikeana kätenä tapahtuman aikana! Hain tänä syksynä ensisijaisesti puhujapalvelujen työntekijäksi, mutta myös yritysvieraiden hostina toimiminen olisi takuulla mielenkiintoista. Toivon mukaan jompikumpi toiveistani toteutuu! :)
Haastattelu pisti kyllä jännittämään etukäteen melko kovasti, mutta onneksi se järjestettiin rennosti ja hauskasti ryhmähaastatteluna. Haastattelukielenä oli luonnollisestikin englanti ja epäilenkin vahvasti pääsyäni puhujapalveluihin, sillä taso oli huikean kova ja muiden kielitaito kuulosti omaan korvaani moninkertaisesti paremmalta kuin omani! Tehtäväjako paljastetaan ensi viikon tiistaina infotilaisuudessa, joten tätä pientä jännitystä täytyisi kestää vielä pari päivää... :) Oli työnkuvani sitten mikä tahansa, odotan kuitenkin kolmen viikon päästä järjestettävää tapahtumaa enemmän kuin innolla!


...olen päässyt nauttimaan pyöräilyn ihanuuksista taas pitkästä aikaa! Olen kurkkinut käytettyjen pyörien hintoja säännöllisesti koko kesän ajan ja kauhistellut huikeita, 150e hintapyyntöjä lähemmäs kolmekymmentä vuotta vanhoista, huonokuntoisista mummopyöristä. Viime viikolla löysin kuitenkin punaisen, täysin kelvollisen pyörän seitsemälläkympillä vain parin kilometrin päästä kotoa ja kävinkin noutamassa Tunturi Tuiskun itselleni ennen pohjoiseen lähtöä! Ei sekään mikään uusi ole, mutta täysin toimiva ja hyväkuntoinen pyörä joka tapauksessa. Tai oli sitä perjantaihin asti, sillä huomasin toissapäivänä salille lähtiessäni etukumin olevan täysin tyhjä... Uusavuttomana tollona minulla ei ole hajuakaan pyörän kumin paikkaamisesta, joten taidan vain kiltisti kiikuttaa kolme päivää käytössä olleen ratsuni pyörätohtorin pakeille huomenna. Niin tyypillistä... :D


...vihdoinkin on koittanut myös se aika, kun pääsen osallistumaan syksyn ihanille ryhmäliikuntatunneille! Myönnän, pienimuotoista maniaa havaittavissa vielä tässä vaiheessa syksyä... ;) Innoissani olen toki askarrellut sängyn viereen viikon lukujärjestyksen, jonka avulla voin suunnitella helposti tulevien päivien treeniohjelmaa. Tein muuten elämäni ensimmäistä kertaa ihan oikean treenisuunnitelman tälle viikolle ja vaikka tilanteet hieman elivätkin viikon aikana, pysyin tavoitteissani kiinni yllättävän hyvin. Tämän voisi ottaa siis tavaksi! :) Tiistainen, ensimmäinen salireissu pariin viikkoon oli tosin hieman hakusessa, sillä meinasin heti aluksi tippua vatsalihaspenkistä alas. Luonnollista jatkumoa tälle oli toki kahvakuulan jysäyttäminen vauhdista suoraan oikeaan polveen. Auts...

Täysin tavallinen kasvissosekeitto muuttui ultimate-herkuksi kuvassa näkyvän tuorejuuston avulla!

Ei-niin-esteettistä mutta ah-niin-hyvää kesäkurpitsalasagnea! Inspiraationlähteenä toiminut ohje täältä.

Syksyinen aamupala: puuroa omasta pihasta poimittujen omenoiden, suomalaisten puolukoiden ja kanelin kera!
...olen innostunut ruoanlaitosta ihan toden teolla! Tähän väliin voisin selventää, ettei ruoanlaitto omalla kohdallani ole mitään tuntikausien keittiössä ähkimistä tai gourmet-ruokien laittamista, vaan aivan tavallisten perusruokien kokkailua hieman eri tavoin. Vielä vuosi sitten täysin valmisruokien ja einesten armoilla olleelle ihmiselle tätä vaihetta voisikin siis kutsua jo kunnon master chef-elämäksi! :D Helppo, edullinen ja terveellinen - siinä kolme vallan mainiota avainsanaa kokkailuun. Onneksi nykyään blogi- ja fitnessaikakauden ollessa käsillä tämänkaltaisia ohjeita löytyy melko vaivatta netin uumenista ja valinnanvaraakin riittää reilusti!

Kuva.
Kuva.

...syksyn ekat opiskelijabileet tuli myös koettua torstaina, kun kouluvuoden ekat Poikkitieteelliset haalaribileet räjähtivät käyntiin. Porukkaa muuten riitti! Kaksi ensimmäistä ylläolevaa kuvaa on napattu samasta paikasta kahteen eri suuntaan - voitte sitten arvailla siitä, kuinka pitkä jono oikeasti olikaan... Baari aukesi kymmeneltä, mutta me menimme paikan päälle jonottamaan "hyvissä ajoin" kahdeksan kieppeillä. Jo siinä vaiheessa jonoa oli parinkymmenen metrin verran ja kellon lähestyessä kymmentä tilanne olikin sitten melkolailla kuvissa näkyvän kaltainen... Sisällä Brassa olimme yhdeltätoista eli kolmen tunnin (!!) jonotuksen jälkeen. En tiedä, millä ihmeen lehmänhermoilla olin tietämättäni varustautunut iltaa varten, mutta kestin sisällä baarissakin kamalasta ruuhkasta ja väenpaljoudesta huolimatta yli kolme tuntia ainoastaan yhden drinkin voimin :D Kahden maissa oli pakko ottaa suunta kohti kotia, sillä tanssiminen oli enemmänkin paikallaan hytkymistä kuin todellista tanssimista ja kuumuudesta johtuva huono olokin alkoi ottaa vallan. Kaikesta jonotuksesta huolimatta ilta oli kuitenkin hauska: oli ihanaa olla pitkästä aikaa kouluporukalla liikkeellä, ulkoiluttaa haalareita muutaman kuukauden tauon jälkeen ja päästä tanssimaan hyvien biisien tahdissa! Kyllä, suhteellisen ajoissa sisään päässeenä aikaa ja tilaa riitti alkuillasta myös ihan kunnon tanssimiseenkin ;) ...olen myös ehtinyt rentoutua kaikessa rauhassa pitkään nukkumisen, jalkakylvyn ja kynttiläkauden aloittamisen merkeissä. Ah. <3

Tällaisissa merkeissä syksyn ensimmäinen arkiviikko pyörähti käyntiin tällä suunnalla! Mites teillä muilla? :)

2 kommenttia:

  1. Jäätävän hintaisia mummopyöriä! Mulla kävi tuuri viime vuonna, kun ostin Jipon 40eurolla, mutta nyt se on käynyt vähän turhan pieneksi pidempiä välimatkoja ajaessa ja kerrostalosta muuton jälkeen, joten pitää yrittää kunnostaa oma vanha pyörä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, käytettyjen pyörien hinnat tuntuu kyllä pyörivän taivaissa! Vau, sulla kävi kyllä hyvä tuuri tuon pyörän kanssa :) Toivon mukaan saat vanhan pyörän kunnostettua ajokuntoon!

      Poista