torstai 19. syyskuuta 2013

Miksi Nordic Business Forum?

Eilen järjestettiin ensi viikolla olevan Nordic Business Forumin tiimoilta toinen tapaaminen, jossa kävimme läpi tapahtumaan liittyviä käytännön järjestelyitä sekä tarkempia työtehtäviämme. Työtehtävät meille paljastettiinkin pääpiirteissään jo viime viikolla ja kuten etukäteen arvelinkin, oli puhujapalveluihin hakeneiden vapaaehtoisten taso todella korkea enkä valitettavasti kuulunut valittujen kymmenen henkilön joukkoon. Onneksi toinen toiveeni kuitenkin toteutui ja ensi viikolla työskentelenkin sitten host-palvelujen parissa! :)


Nordic Business Forum, tai lyhyemmin kutsuttuna NBF, on monelle melko tuntematon tapahtuma enkä itsekään ollut kuullut kyseisestä seminaarista aiemmin mitään hakeutuessani viime vuonna ensimmäistä kertaa vapaaehtoiseksi. Kyseessä kuitenkin on Pohjoismaiden suurin ja merkittävin bisnesseminaari, jonka puhujat ovat alansa ehdotonta kärkikastia - ei siis mikään aivan pikkujuttu! Tapahtuman taustalla toimiva Nordic Business Forum Oy järjestää kyseisen tapahtuman lisäksi myös pienimuotoisempia yritysvalmennuksia ja onkin mukana luomassa yrittäjähenkisyyteen kannustavaa ilmapiiriä sekä luomassa mahdollisuuksia valmentaaa ja kehittää itseään. Yrityksen päätapahtuma on kuitenkin (yllättäen) syyskuussa järjestettävä seminaari, jonka vierasmäärä on muuten kasvanut huimat tuhat henkeä viime vuodesta! Ensi viikolla Jyväskylän Paviljongin täyttääkin siis yhteensä 3300 seminaarivierasta sekä huikeat, niin kansainväliset kuin kotimaisetkin puhujat. Kaikki kaupungin hotellit ovat täpösen täynnä (lähin mahdollinen majoituspaikka taitaa tällä hetkellä sijaita Himoksella..) ja ravintoloiden pöytävaraukset paukuttelevat ennätyksiä parin päivän ajan, joten seminaarin vaikutus näkyy selkeästi kaupungissa ylipäänsä. Ihan pikkurahan puutetta ei seminaarivierailla takuulla ole, sillä kahden päivän liput tapahtumaan maksoivat 1090€, vip-kohtelupakettina hinta kohosi huikeaan 1830€. :D Huhhei!

  
Miksi sitten lähteä vapaaehtoiseksi tapahtumaan, joka vie kokonaisuudessaan todella paljon aikaa koulun ja töiden kustannuksella? Miksi ostaa erilliset, tarkoin määritellyt vaatteet muutamaa hassua päivää varten ja käydä useissa infoissa, tapaamisissa ja koulutuksissa ennen parin päivän mittaista seminaariurakkaa, jolloin töitä tehdäänkin aamuseitsemästä puoleenyöhön?

Suoraan sanottuna viimevuotisen kokemuksen jälkeen minun on vaikeaa kuvitella, miksi ihmeessä en lähtisi mukaan tapahtumaan. Vuosi sitten ajauduin mukaan seminaariin huomaamattani, ajatuksenani tienata tarvittavia restojakson työtunteja näppärästi NBF:n kautta. Tänä vuonna syynä eivät kuitenkaan ole enää opintopisteet enkä oikeastaan ole edes varma, tulenko saamaan osallistumisestani minkäänlaista hyötyä suoraan koulun kannalta (no okei, saatan ehkä saada jotain hyväksilukua projektikurssille...). Päällimmäisenä syynä tällä kertaa ovat kuitenkin puhtaasti kokemukset: paitsi arvokasta työkokemusta, NBF tarjoaa myös unohtumattomia kokemuksia ja mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen niin asiakaspalvelutaitojen, tapahtumanjärjestämisen kuin yleisen yrittäjyydenkin suhteen. Seminaariin liittyvät infotilaisuudet ja tapaamisetkin ovat muuten olleet hauskoja - aivan aikuisten oikeasti hauskoja! Huumorin kukkimisesta ja loistavista kommenteista on pitänyt huolen ennen kaikkea Mikko Jaatinen, joka noita infotilaisuuksia on pääsääntöisesti vetänyt. Siinäpä vasta huikea persoona!

On myös mahtavaa päästä osalliseksi noin suurta ja kansainvälistä tapahtumaa ja vapaaehtoisuudesta sekä "pelkkänä opiskelijana" olemisesta huolimatta saada vastuuta ja mahdollisuuksia vaikuttaa suoraan asiakkaiden viihtymiseen ja mielikuvaan seminaarista, Jyväskylästä ja ehkä jopa koko Suomesta! :) Omiin työtehtäviini kuuluu tänä vuonna tietyn yrityksen vieraiden hostaaminen, joten työtehtävät saattavat vaihdella pöytävarausten tekemisestä metsästysmahdollisuuksien etsimiseen. No, toivon mukaan oma, 10 hengen vierasjoukkioni ei nyt sentään ala esittämään mahdottomia tai toteuttamattomissa olevia toiveita... ;)

Viime vuodelta!
Odottelen siis tulevaa, takuulla raskasta mutta yhtä varmasti myöskin antoisaa, opettavaista ja hauskaa viikkoa innolla! :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tosi mielenkiintoiselta! Mulle toi NBF kuulostaa jotenkin etäisesti tutulta, ehkäpä olen jossain yhteydessä siitä kuullut - olis kiva päästä itsekin joskus mukaan sinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista se onkin! Kirjoittelen varmasti tapahtuman jälkeen kokemuksista ja fiiliksistä, mut suosittelen kyllä ehdottomasti lähtemään tuollaisiin juttuihin mukaan, mikäli vain mahdollisuus on! :)

   Poista
 2. Laura toi viime vuoden kuva on ihan karsee :DD Jos tänä vuonna vaikka paremmalla onnella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin... :D Jospa tänä vuonna tosiaan onnistus saada vähän edustavampi kuva, yritetään ainaki!

   Poista