lauantai 14. syyskuuta 2013

ollaan vaiti hetken aikaa

Kuva.
Pariisin Kevät on yksi ehdottomista suosikkibändeistäni ja muistan vieläkin elävästi sen päivän, kun kuulin Meteoriitin ensimmäisen kerran ysiluokan keväällä. Se oli muuten rakkautta ensisilmäyksellä - vai pitäisikö ennemminkin sanoa ensikuulemalta... ;) Sittemmin olen tykästynyt jokaiseen ilmestyneeseen albumiin entistä enemmän sekä mm. jonottanut huikeassa pakkasessa lippuja bändin keikalle siskolleni ja itselleni sekä istunut Ninnin kanssa Arto Tuunelan seurassa Oulun 45 Specialin tupakkakopissa. Useat biisit tuovat mieleeni erilaisia hetkiä, ajatuksia ja tunteita eri elämänvaiheista ja mielestäni yksi kappaleiden hienouksista piileekin niiden tulkinnanvaraisuudessa: sanoituksista on mahdollista löytää yhtymäkohtia erilaisiin, jopa täysin toisistaan poikkeaviin asioihin, ja silti ne kuulostavat yhtä oikeilta ja aidoilta.

Tämän jälkeen ei varmaan olekaan ihme, että kuunnellessani tänä iltana Pariisin Kevään vastailmestynyttä albumia (joka muuten vaikuttaa jo näin ensikuuntelun perusteella loistavalta!) korviini takertui lauseita, jotka tuntuivat tulevan suoraan tämänviikkoisista tapahtumista ja niiden aiheuttamista tunteista ja ajatuksista. Viikko ei ole ollut taas vaihteeksi helpoimmasta päästä ja vastaan on tullut tilanteita, joita en haluaisi kenenkään joutua kokemaan. Mistä ne siis tiesivät julkaista tällaiset biisit juuri nyt?


takerrut kuvaan kuin takertuu höyhen pyörteeseen
kuva hajoaisi jos sukeltaisit lähteeseen
- Lähde

kukaan ei tiedä mitä tapahtuu
jokainen yrittää
näyttää siltä ettei
tarvii selittää
- Peittävää kohinaa

on kartta piirrettynä
aivokuoren poimuihin
mieli vierii nopeasti
menneisiin toilailuihin
- Jalokiviä

tapahtumat
vyöryvät ylitseni
niin kuin maantie
sydän löytyy
patjojen välistä
ja joku sen taas vie
- Seisminen järistys

Suosittelen muuten lämpimästi kuuntelemaan kyseistä albumia, joka löytyy ainakin Spotifysta - melko loistavaa materiaalia tiedossa! :)

Kuva.

3 kommenttia:

 1. Kuuntelin noita kappaleita Spotifysta ja aivan ihania! <3 tykästyin erityisesti tuohon "Mielikuvituksen tuotetta"-biisiin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, ihan huikeita biisejä! :) Ekalla kuuntelukerralla kuulosti jo hyvältä, mutta musta tuntui että ne parani vaan kerta kerralta... :D

   Poista
  2. Niinpä ! Oon kuunnellut näitä aikalailla koko päivän ja aina vaan paranevat :--D

   Poista