keskiviikko 25. syyskuuta 2013

my ♥s

Kolmisen viikkoa aktiivista salilla ja ryhmäliikuntatunneilla käymistä takanapäin ja nyt on kyllä pakko sanoa, että oi että mää nautin. Kyllä se kotisohvalta liikkeelle raahautuminen on vain joka kerta sen arvoista ja liikunnan jälkeinen olotilahan on tunnetusti se paras koskaan ;)
Käyn pari kertaa viikossa kuntosalilla ja 2-3 kertaa vaihtelevilla ryhmäliikuntatunneilla aikataulun, jaksamisen ja mielenkiinnon mukaan - tykkään monista eri tunneista ja rakastankin sitä vaihtoehtojen ja valinnanvapauden määrää, minkä omat aikatauluni ja monipuoliset liikuntatunnit yhdessä tarjoavat. Ajattelin kuitenkin listata lyhyesti muutaman lempparini tähän alle - tunteja, joille palaan joka kerta uudelleen! :)

Kuva.
Arkiliikunta - Tämä osio ansaitsee ehdottoman ykköspaikan lempparilistalla - arkiliikunnan tärkeyttä ei vaan voi korostaa liikaa! Okei, aina se pyöräileminen vesisateessa ei ole kaikista mukavinta puuhaa, mutta kun lasketaan kaikki pyöräillyt, 10-15 minuutin matkat viikon ajalta yhteen, saadaankin melko huikeita lukuja. Hieman alle 4km koulumatkasta ja salille polkemisista kertyykin nimittäin viikossa huimat 60 kilometriä pyöräilyä! Kyllä, laskin aivan itse ja uskoakseni vielä oikeinkin! Huh. Sitä paitsi pyöräily on hurjan mukavaa, sitä ei käy kiistäminen :) Miettikääpäs nyt kaikki parin kilometrin matkan bussilla kulkevat ihmiset, olisiko sittenkin mahdollista alkaa bussin sijaan käyttämään edes joskus pyörää tai omia kinttuja? Ulkoilma toimii lisäksi myös mainiona herättelijänä aamuisin ja virkistää päivisin ja iltaisinkin mukavasti. ;)

Step interval  -  Muistaakseni ensimmäinen kosketukseni Kuntomaailman ryhmäliikuntatunteihin koskaan. Ajattelin ensin, että steppilaudalle askeltamisessa ei voi olla mitään hauskaa ja että tylsistyn kuoliaaksi tunnin aikana, mutta toisin näköjään kävi :D Nää tunnit on siitä hyviä, että yksinkertaisten askelkuvioiden miettiminen ei paljon päätä vaivaa ja aivot saavat levätä muun kehon tehdessä töitä. Hien pintaan saaminenkaan ei tuota minkäänlaisia ongelmia, siitä pitää steppilaudan eri tasot sekä liikkeiden useat toteuttamisvaihtoehdot huolen. :) Oikeastaan samaan syssyyn voisinkin lisätä tuon jo aiemmin hehkuttamani spinningin, johon pätevät melko lailla samat perustelut kuin stepiinkin: yksinkertaista, tehokasta ja vieläpä kivaa! Spinning-tunnit järjestetään tosiaan ainoastaan Seppälänkankaalla sijaitsevalla salilla ja vaikka välimatkaa ei keskustaan verrattuna olekaan kuin pari hassua kilometriä enemmän, ei sinne tule nykyiseltään kuitenkaan lähdettyä kovinkaan usein. Harmi :(

Sh'bam  -  Sh'bamissa mua kiehtoo biisien ja koreografioiden vaihtelevuus, helpot mutta silti todella mukaansatempaavat askelkuviot ja ennen kaikkea tuntien huikea fiilis - come as you are, leave as a star taitaakin olla yksi sh'bamin tunnuslauseista ja pitää täysin paikkansa! ;) Näillä tunneilla ei paljoa välitetä siitä, miltä mahtaa lanteita ketkuttaessaan näyttää, vaan annetaan yksinkertaisesti vain mennä. Ihanaa, itsetuntoa nostattavaa hikiliikuntaa mahtavien ja tyylilajiltaan todella monenlaisten biisien tahtiin, who wouldn't like it? Tällä viikolla Les Mills-tuntien ohjelmisto onkin taas vaihtunut uuteen ja hieman kieltämättä harmittaa, että ehdin testailemaan uusia tuntisisältöjä vasta viikonloppuna tai ensi viikolla... No, hyvää kannattaa odottaa!

...niin, tykkään minä zumbasta ja lattarimusiikistakin! ;) Veikkaan, että syy, miksi sydämeni vei kuitenkin nimenomaan sh'bam eikä zumba, on yksinkertaisesti musiikin tyylilajien monipuolisuus ja vaikka lattarit ja pepunpyöritys onkin hauskaa, tykkään ehkä kuitenkin enemmän useampien musiikkilajien yhdistelmästä. Käsi pystyyn, kuinka moni ymmärsi tän epäselvän selittely-yrityksen..? :D

Kuva.
Pilates -  Väliin vähän rauhallisempaa, eli pilatesta! Nyt täytyy kyllä heti myöntää, että olen käynyt pilatestunnilla tasan tarkkaan kaksi kertaa, eli en todellakaan voi väittää olevani millään muotoa kokenut tai ammattilainen asiassa. :D Pilates nyt on vain tuntunut parhaimmalta noista rauhallisimmista tunneista ja täytyy toivoa, että pääsen taas jonain päivänä aikataulujen puolestakin piipahtamaan tunnilla. Mitään lattialla makoiluahan tuo ei todellakaan ole, vaan kyllä sielläkin hommiin joutuu!

Kuva.
Bodyattack  -  Jatketaanpas vielä hetkeksi aerobisella linjalla: bodyattack on tämän syksyn uutuustunti ja oma suhteeni siihen on hyvinkin vahvasti viha-rakkaussuhde. Toisinaan yksinkertaisesti vihaan tuntia sydämeni pohjasta loikkiessani ympäri salia henki pihisten, mutta toisaalta taas rakastan sykkeennousua (tältä ei vaan voi välttyä!) ja kaikkensa antamisen tunnetta. Bodyattack-tuntihan vastaa 10 kilometrin kävely-, hölkkä- tai juoksulenkkiä, riippuen aivan siitä, tekeekö tunnin aikana liikkeet rankimmalla mahdollisella tavalla tai hieman kevennellen. Tehokasta tämä siis todellakin on ja lähdenkin yleensä tälle tunnille sillä asenteella, että nyt tosiaankin mennään eikä meinata!Kuva.
Kiinteytys - ...josta tykkään aivan riippuen tunnin ohjaajasta ja tuntisisällöstä. Kiinteytystunnithan ovat nimensäkin perusteella lihaskuntotunteja ja korvaan näillä toisinaan salitreenin, mikäli siltä tuntuu. Ryhmässä sitä saa kummasti motivoitua itsensä ähkimään ja puhkimaan ;) Pienenä ongelmana näillä tunneilla ovat käsiin kohdistuvat liikkeet, johon tuo ensimmäinen lausekin oikeastaan viittasi - toisinaan ylävartalon liikkeet ovat kaikki sellaisia, joihin joudun kehittelemään jotain aivan muuta tilalle, toisinaan taas pystyn suorittamaan liikkeet muiden kanssa keventäen ainoastaan hieman painoja. :)

Melko aerobista linjaahan tässä kieltämättä mentiin, mutta itseni tuntien se ei ole mikään yllätys. Ei mulla periaatteessa mitään lihaskuntojumppiakaan vastaan ole ja pyrin käymään sellaisillakin suhteellisen usein, mutta niiden kohdalla ongelmaksi muodostuu monesti juurikin yläkropan heikkous suhteessa alavartaloon. Kahvakuulatunnit voisivat olla kivoja, mikäli pystyisin edes pitämään kahvakuulaa vasemmassa kädessäni ilman toisen käden apua. Bodypump ei tule kysymykseenkään. Punnerrukset, ojentajaliikkeet ja pumppikiekkojen nostelut eivät pääsääntöisesti onnistu ollenkaan ja joudun keksimään itselleni jotain muuta tekemistä muiden punnertaessa naama punaisena. Ohjaajat varmasti kyllä auttaisivat asiassa, mikäli kysyisin, mutta jotenkin arkailen hieman avata suutani. En niinkään siksi, että häpeäisin sanoa suoraan, etten pysty tekemään kaikkea kuten muut, vaan lähinnä siksi, että... niin. En muuten tiedä itsekään :D Kai sitä sitten tulee vain hiihdettyä salista tunnin jälkeen ulos sellaista vauhtia, etten koskaan malta jäädä kyselemään mitään ylimääräistä :D Ensi kerralla lupaan aukaista suuni tunnin jälkeen ja kysyä, mikäli jonkin liikkeen tekniikka jäi askarruttamaan mieltä!

Kaiken kaikkiaan suosikeiksi tosiaan valikoituivat lähinnä sellaiset tunnit, joille pystyn osallistumaan täysin, kaikella energiallani ja ilman poikkeuksia vaativia liikkeitä - niillä tunneilla tunnen itseni vahvimmaksi ja parhaimmaksi. Toisaalta taas tilanne varmaan kaipaisi juurikin niitä haasteellisempia ja soveltamista vaativia tunteja, sillä eihän elämä nyt saa käydä liian helpoksi, eihän..? :D Ei, pumppitunnille en aio edes yrittää, mutta hieman useammin voisin toki yrittää poistua omalta mukavuusalueeltani. ;)

Mites teidän lempparit, löytyykö samoja vai onko mieltymykset täysin erilaiset?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti