lauantai 21. joulukuuta 2013

hämärässä suuri maailma

Ahkera opiskelija ja työntekijä täällä, hei! :D Mullahan alkoi eilen lopultakin se kauan kaivattu joululoma viimeisen työvuoron päätyttyä ja viimeisimmätkin stressinhiukkaset katosivat kuin tuhka tuuleen yhdeltätoista astuessani työpaikan ovesta ulos. Iloa loman alkamisesta kesti jopa muutaman tunnin ajan, kunnes olo alkoi yhtäkkiä olemaan hieman voimaton ja kevyet kuumat aallot pyyhkivät läpi kehoa. Myös kurkkuun tuntui muuttaneen takiainen, joka ei irronnut minkään sortin Strepsilseillä, Bafucinilla tai Mynthoneilla. Argh. Tänään heräsin sitten siihen, että vuoron perään oli kylmä ja kuuma, puhuminen kävi kipeää enkä meinannut jaksaa kävellä sängystä edes keittiöön asti napsauttamaan kahvinkeitintä päälle. Great - mikäs sen parempi aika tulla kipeäksi kuin heti loman alussa? :D

Perjantai-illan flunssankarkoituslohisalaatti. Ei tepsinyt, mutta hyvää oli!
Toisaalta on aika ymmärrettävää, että useamman viikon mittaisen stressikauden loputtua taudit iskevät kiinni kuin koira luuhun. Ei olis myöskään eka kerta mulle, sama juttu taisi olla keväällä koulun ja töiden loputtua ja lähtiessäni äidin kanssa Norjaan... :D No, huonompiakin aikoja sairastaa löytyy - esimerkiksi aiemmin tällä viikolla mulla ei todellakaan olis ollut aikaa kuumeilla sekuntiakaan. Nyt vuoden työt on kuitenkin hoidettu, joululahjat ovat loistavalla mallilla (= ostettuna, paketoituna ja melkein pakattunakin!) ja muutkin jouluvalmistelut täysin kunnossa. Kyllähän tästä ehtii vielä aattoon mennessä sitä paitsi parantuakin, eikös? :)

Otetaanpa hetkeksi takapakkia ja kurkataan lyhyesti kuluneeseen viikkoon! Viimeiset koulujutut saatiin tosiaan pakerrettua kasaan keskiviikkona, kun 20-sivuinen majoituskonsepti kopsahti palautuslaatikkoon iltapäivällä. Deadline tuolle tehtävälle oli vasta perjantaina ja melko monet tuntuivat jättäneenkin homman aivan viimeisille minuuteille, mutta onneksi itse kuuluin kerrankin sellaiseen ryhmään, joka oli hyvissä ajoin valmiina! Kävin juhlistamassa to do-listan viimeisen ruudun raksittamista jouluspinningillä, joka toimi kyllä todellisena joulumielen nostattajana :D Voi, kun tuollaisia teematunteja olisi useamminkin, täältä löytyisi ainakin yksi innokas osallistuja!

Loppuviikostahan mulla oli tosiaan vielä pari lyhyttä työvuoroa, jotka hujahtivatkin ohitse älyttömän nopeasti. Miten luksukselta tuntui käydä tekemässä neljän tunnin vuoro ja päästä jo aamupäivällä töistä ilman, että tarvitsi pyyhältää hirveää vauhtia kotiin tekemään erinäisiä kouluhommia! Tää vapaudentunne tosin aiheutti sen, että eksyin parina päivänä kaupungille ennen kotiin lähtöä ja saatoin käydä tekemässä pieniä aleshoppailuja H&M:llä... Haha :D

Perjantaina suuntasin joululoman alkaisiksi hierojalle palkinnoksi tehokkaasti läpi vedetystä syksystä - Matkakeskusta vastapäätä olevasta Jyväskylän hierojakoulusta on mahdollista varata edullisia opiskelijahieronta-aikoja eikä munkaan tunnin mittainen hartioiden, niskan ja selän myllääminen maksanut kuin 25 euroa! :) Aika hujahti älyttömän nopeasti enkä kyllä muista, milloin olisin viimeksi rentoutunut yhtä kokonaisvaltaisesti: mulla oli aivan sellainen olo, kuin olisin ollut jossain toisessa maailmassa hetken aikaa. Hieroja oli muuten älyttömän mukava ja ehdittiinkin rupatella niin punaviinistä, proteiinijauheista kuin taksikuskeistakin tunnin aikana :D Hieronnan jälkeen piipahdin mutkan kaupungilla ja musta tuntui, että olisin herännyt pitkiltä yöunilta johonkin onnelliseen, kiireettömyyttä henkivään hattarapilveen - kävelin ympäriinsä kaikessa rauhassa onnellisesti hymyillen ja katselin kauppojen jouluvilinää tuntematta kuuluvani siihen millään tavalla. Hieronta tuli siis todella tarpeeseen ja suosittelenkin lämpimästi, että jokainen teistä muistaa hemmotella toisinaan myös itseään! :)

Sellaista tänne! Tää päivä on kulunut tosiaan aivan kotosalla kuumeillessa, enkä jaksanut lähteä edes kauneimpiin joululauluihin alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Pientä joulusiivousta oon yrittänyt päivän aikana tehdä, mutta en sitten tiiä, miten tehokasta se on ollut tällaisissa lämpöhöyryissä... :D Illan ohjelmassa olis vielä pakkaamista - miten saada koko omaisuus yhteen matkalaukkuun? Kas siinäpä pulma. 

2 kommenttia:

  1. onpas sievä tuo pöllökoriste! tuollasia en ookkaan nähny :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain tuon äidiltä ja siskolta enkä itekään oikein tiedä, mistä tuollaisia löytää. :D Tykkäsin kyllä itsekin hirveästi!

      Poista