tiistai 31. joulukuuta 2013

VUOSI 2013 // osa 1

Kulunut vuosi on pitänyt sisällään suuria, niin sisäisiä kuin ulkoisiakin muutoksia. Vuoden 2013 aikana olen tehnyt pienen löytöretken omaan itseeni: opin kuuntelemaan itseäni. Opin tunnistamaan asioita, joista pidän sekä niitä, joista haluan päästä eroon. Opin luottamaan itseeni. 

Paitsi ulkoisesti, on muutoksia tapahtunut myös sisäisesti ja voisin väittää olevani tänä päivänä huomattavasti uskaliaampi, itsenäisempi ja itsevarmempi kuin mitä olin vuosi sitten. Kasvun varaa toki löytyy vielä monenkin asian suhteen, mutta on aina mukavaa huomata, että eteenpäin ollaan menty! ;)

Vuonna 2013 olen myös löytänyt melko lailla onnistuneesti terveelliset elämäntavat ja liikkumisen riemun, joiden voimaa ja valtaa en ole aiemmin edes tajunnut. Energiatasoni ja jaksamiseni on noussut aivan uusiin lukemiin ja minusta on tullut aiempaa huomattavasti järjestelmällisempi. Toki vuoteen on mahtunut myös stressiä, menetyksiä, huolia ja murheita, mutta sellaistahan se tuppaa olemaankin - eivätkä iloiset ja positiiviset asiat tuntuisi miltään, mikäli vastapainona ei olisi niitä elämän ikävämpiäkin juttuja.

Tässä nyt kuitenkin pieni kurkkaus vuoden alkupuoliskoon, olkaapa hyvät!

TAMMIKUUSSA...
...aloitin elämäni kolmannen blogiyrityksen, joka kaikesta päätellen on ollut huomattavasti aiempia versioitaan hedelmällisempi! Täällä sitä vielä ollaan ;)
...kypsyttelin ajatusta elämäntapamuutoksesta ja pohdin omaa jaksamistani ja erilaisia keinoja sen parantamiseksi.
...tutustuin kahden viikon ajan Kuntoportin tarjontaan ja kävin harrastamassa itsekidutusta elämäni ensimmäisen spinning-tunnin merkeissä.
...kävin ensimmäistä kertaa Matkamessuilla, missä törmäsin useisiin tuttuihin, keräsin kassit täyteen houkuttelevia esitteitä ja pidin silmät auki mahdollisen harjoittelupaikan varalta.
...pohdiskelin muutenkin melko ahkerasti tulevan kesän suunnitelmia ja harjoittelun suorittamista ulkomailla. Työhakemuksia tuli läheteltyä ympäri Eurooppaa ja päässä pyöri lähes päivittäin Raappanan Kauas pois.
...juhlin ihanan serkkuni logistiikkateemaisia häitä Kangasalla 13cm korkkarit jalassa ja Charlie Brownin tahdissa tanssien.
...innostus liikuntaharrastuksen aloittamiseen kasvoi kasvamistaan ja ensimmäistä kertaa elämässäni tunsin todella olevani kaikin puolin valmis isoon muutokseen.

HELMIKUUSSA...
...pari viikkoa kestäneet kuntosalipohdintani tulivat lopulta päätökseen, kun liityin nykyisen salini jäseneksi helmikuun alussa. Innostus ja motivaatio olivat huipussaan, rakastuin sh'bamiin ja step intervaliin ja kuljin päivät pitkät ryhmäliikuntaohjelma kädessäni miettien, mille tunnille menisin seuraavaksi.
...kevätaurinko alkoi valaisemaan maailmaa ja ilahduttamaan olemassaolollaan pimeän talven jälkeen. Harrastin tästä syystä paljon hyötyliikuntaa kävelemällä auringon häikäisemänä paikasta toiseen.
...vaihdoin työkohdetta, pääsin yksin pakertamisen sijaan työskentelemään työkavereiden kanssa ja tajusin, miten paljon tällaiset asiat vaikuttavatkaan työssä viihtymiseen.
...kävin personal trainerin juttusilla ja sain oman kuntosaliohjelman, jonka kanssa uskalsin vihdoin alkaa tekemään tuttavuutta salilaitteiden kanssa.
...aloitin neljän viikon mittaisen restojakson ja pääsin tutustumaan paitsi keittiö- ja ravintolatyöskentelyn maailmaan, myös muutamaan upeaan koulukaveriini aiempaa paremmin.
...huolestuin polvikivuista ja yritin päästä lääkärille.
...söin vuoden ensimmäiset joulutortut.
...sisko tuli kaverinsa kanssa yökylään ja loistavana isosiskona järjestin tytöille pientä iltaohjelmaa piparien leipomisen merkeissä. Jouluherkuttelu onkin kaikesta päätellen aloitettu jo hyvissä ajoin!


MAALISKUUSSA...
...vietin hiihtolomaviikon pääsääntöisesti töissä.
...jonotin jäätävässä pakkasessa viimeisiä ovella myynnissä olevia lippuja Pariisin Kevään keikalle mulle ja siskolleni. Odotus ja paleltumiskuolema palkittiin, sillä keikka oli loistava!
...sain kesäksi harjoittelupaikan Jyväskylästä ja mietin paljon sitä, olinko pettynyt jäädessäni lopulta kesäksi Suomeen.
...aloin pohtimaan oman ajattelutavan ja asenteen merkitystä jokapäiväisessä elämässä sekä kiinnittämään huomiota omiin pinttyneisiin tapoihini ja suhtautumiseeni eri asioihin.
...kaverin luona vietetty kahvitteluilta päättyi Ville Vallattomien sekoittelun kautta Ruman tanssilattialle lonkerolasi kädessä.
...tuijotin Iholla-sarjaa todella intensiivisesti.
...rakastuin Ellie Gouldingiin.
...nautiskelin lisää ihanasta auringonpaisteesta ja kirosin samalla kovia pakkasia.
...pakersin ahkerasti niin koulussa kuin salillakin.
...olin pudottanut 10kg lähtötilanteesta ja motivoiduin entistä enemmän nopeasti tapahtuvista muutoksista.
...vietin pääsiäislomaa pohjoisessa, kävin ensimmäistä kertaa vuosikausiin Kemin Lumilinnassa ja herkuttelin äidin tuomalla norjalaisella pääsiäiskakulla.


HUHTIKUUSSA...
...huomasin ensimmäisen kerran, että H&M:n plussamalliston pieninkin koko alkoi jäämään auttamatta liian suureksi. Samalla tajusin kaapissa lojuneen liian pienen mekon sopivan päälle ja kävinkin baarissa ensimmäistä kertaa pikkumekkoon pukeutuneena.
...osittain edellisiin seikkoihin liittyen ymmärsin myös itsetuntoni ja oloni parantuneen huimasti.
...rakastuin kasvissosekeittoon ja söinkin sitä muutaman viikon ajan vähintään 2-3 kertaa viikossa.
...täytin 21 vuotta ja juhlin sitä hyvässä seurassa kauniiden drinkkien voimalla.
...tutustuin ensimmäistä kertaa Punnitse & Säästä-liikkeeseen ja kiinnostuin superfoodeista sekä luonnonmukaisemmin tuotetuista elintarvikkeista.
...pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa MegaZonea.
...kevätlukukauden loppuminen ja ryhmätöiden mielettömän suuri määrä aiheuttivat melkoista koulustressiä, jota yritin purkaa parhaani mukaan liikuntaan.
...juhlin kevään viimeisen kerran kouluporukan kanssa päätösbileiden merkeissä. Pippalot olivat loistavat ja tavalla jos toisellakin unohtumattomat! 
...saimme kevään suurimman murheenkryynimme, liiketoimintasuunnitelman, palautettua ja olo oli helpottuneempi kuin pitkään aikaan. Kova työ tuotti tulosta, sillä lts:n lopulliseksi arvosanaksi tulikin täysi viitonen!

TOUKOKUUSSA...
...juhlittiin vappua vesisateisessa säässä ja baariin menemisen sijaan ostettiin pussillinen metrilakuja.
...aloitin lenkkeilykauden.
...pohdin lyhyen kesälomani suunnitelmia ja haaveilin kovasti ulkomaanmatkasta.
...alkuvuonna mieltä painanut polvikipu parani kuin itsestään ja kävin juoksemassa ensimmäisen lenkkini moneen vuoteen niin, ettei jalkaan käynyt kertaakaan kipeää.
...vietin mahtavan viikonlopun Kirsin kanssa syöden sushia, juoden viiniä, katsoen jääkiekkoa, juhlien melko rankalla kädellä, käyden tivolissa ja syöden euron juustoja Jyväsjärven rannalla.
...tein pitkiä työviikkoja ja ymmärsin, miten rankkaa kokopäiväisen siivojan työ onkaan.
...testasin fustra personal trainingia ja sain loistavia ja käyttökelpoisia vinkkejä niin arkielämään kuin treenaamiseenkin.
...työskentelin vapaaehtoisena Yläkaupungin Yössä ja ajoin mm. ensimmäisen kerran elämässäni pakettiautoa.
...vietin kesän ainoan varsinaisen lomaviikkoni äidin kanssa Pohjois-Norjassa sairastaen vuoden kovimman flunssan, koeajaen useampia autoja, nauttien pohjoisen upeista maisemista, hankkien kesän ensimmäiset rusketusrajat sekä ajaen lopulta äidin vanhan auton takaisin Suomeen.
...sain rakkaan, vanhan rupumersuni käyttööni Jyväskylään ja kuuntelin kotimatkan aikana luvattoman paljon Sini Sabotagea.

KESÄKUUSSA...
...innostuin geokätköilystä.
...murtauduin kodin pihalla omaan autooni varashälyttimen huutaessa.
...fiilistelin alkukesän kukkaloistoa ja lämpöä sekä suuntasin rannalle aina, kun siihen tarjoutui mahdollisuus.
...kävin muutamana päivänä viikossa kesäkurssilla.
...teimme pikaisen, mutta sitäkin intensiivisemmän shoppailureissun Tuuriin.
...liikkumiset painoittuivat pääasiassa lenkkeilyyn, sillä kauniilla säällä ei tehnyt mieli huhkia sisätiloissa.
...kävin Sataman Yössä katsomassa Antti Tuiskua, Isac Elliotia sekä Cheekiä.
...ostin ensimmäiset, normaalimitoituksella olevat farkut Cubukselta!
...opin käyttämään farkkushortseja.
...nautiskelin kesäisestä sunnuntaista Miljazzin ja sotilassoittokuntien säestämänä.
...vietin juhannuksen pohjoisessa kahden eri mökin väliä ajaen sekä myöhemmin auton takapenkillä siideriä juoden.
...näin Mikin viimeisen kerran.
...aloitin loppukesän kestävän harjoitteluni Cumuluksessa.


...to be continued!

4 kommenttia:

  1. kuulostaa hienolta vuodelta tähän asti! :-) ja jee, määki olin cumuluksella töissä, jee!

    VastaaPoista
  2. Iin Kärkkäise n pihalla: jee, ja mä oon niin ylpeä susta!

    VastaaPoista