keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Koulukiireilyä venäläisittäin ;)

Päivä päivältä mulla on yhä enemmän sellainen olo, että mun elämä pyörii tällä hetkellä täysin koulun ja koulujuttujen ympärillä. Aivot pyörittävät jatkuvasti taka-alalla to do-listaa tekemistä odottavista asioista eikä pääkoppa tunnu saavan hetken rauhaa edes unissaan - raportit ja esseet ovat nimittäin päässeet livahtamaan jopa uniin asti. Se niistä rentouttavista yöunista... Eilen sitten otin kynän käteen ja listasin allekkain jokaisen loppuvuoden koulujutun palautuspäivämäärineen:

...jep, ei tässä ainakaan tekemisenpuute ehdi iskemään! :D Ensin mulle meinas iskeä pienoinen paniikki, kun tajusin aivan konkreettisesti, miten paljon työtä tähän joulunalusajalle onkaan kasaantunut - tässäkin listauksessa ovat kuitenkin vasta koulujutut töistä ja jouluvalmisteluista puhumattakaan! Melko pian sain kuitenkin pukattua alkavan ahdistuksen mielestäni, sisuunnuin oikein kunnolla ja päätin että perkele, minähän selviän tästä kyllä :D Oon vähän sellainen ihminen, että lykkään asioiden aloittamista kovin mielelläni jonnekin hamaan tulevaisuuteen saakka, mutta sitten kun alan hommiin, niin myös alan hommiin! Listan kirjoittaminen selkiytti päätä aika lailla ja tuon perusteella onkin huomattavasti helpompaa aikatauluttaa tekemisiä ja alkaa oikeasti tekemään noita lukemattomia tehtäviä. Osa noista listalla olevista asioista on onneksi melko pieniä ja niistä oonkin eilen ja tänään aloitellut. Muutama kummituskin mahtuu kuitenkin mukaan, kuten venäjän kakkoskurssin suullinen koe (koska suulliset kokeet ovat vain yksinkertaisesti kamalia), laadun tentti sekä Accommodation Business Concept, joka tulee nimensä mukaisesti olemaan pitkä ja kattava... no, business concept :D No, onneksi päätin jo, että näistä selvitään!

Mutta hei, hieman muitakin asioita tähän väliin! Oon viimeisen kuukauden ajan miettinyt päivittäin kouluun pyöräillessäni, että mikä ihmeen liike siihen matkan varrelle onkaan avattu:
Tänään sitten kävin koulusta tullessani lopultakin kurkkaamassa, mitä tuon mielenkiintoisen ja pimeällä värikkäästi koristellun ikkunan taakse oikein kätkeytyikään. Astuessani ovesta sisään silmiin osui ensimmäisenä karkkihylly, joka pursusi lapsuuden Tallinnan-reissuilta tuttuja suklaakääreitä ja marmeladeja. Herkkujen lisäksi kaupasta löytyi virolaisia ja venäläisiä ruokatarvikkeita aina pakasteista säilykkeisiin ja kuiva-aineisiin. Hetkeksi tuli sellainen olo, kuin olisin astunut kokonaan toiseen paikkaan ja maahan, unohdin ulkona paukkuvan pakkasen ja keskityin tutkailemaan lapsellisen innokkaasti hyllyjen sisältöä :D Ruokakaupat ovat mun mielestä sitä parasta antia myös ulkomailla - kaikkien uusien ja ihmeellisten purkkien ja purnukoiden ihmettely on vaan jostain syystä niin mahtavaa ja voittaa kertaheitolla turistien matkamuistomyymälät ja muut krääsäputiikit! :D
Jotainhan piti toki näin veronpalautuspäivän kunniaksi napata mukaankin: muutama hassu rahkapatukkaa, virolaista leipää (0,80e pussi!) sekä... tittidii, kirsikkatäytteisiä pelmeneitä! :D Oon näiden venäjänopintojen aikana innostunut venäläisistä ruoista, kuten taisin joskus kirjoittaakin, ja tuon pussin nähtyäni oli vain yksinkertaisesti pakko kaapata se kainaloon. Odotukset ovat korkealla, mutta viikonloppuna selviää, miltä tuo pussin sisältö oikeasti maistuukaan... :) Tuota leipää ehdin maistaa jo yhden palan verran ja todeta, että olipa muuten hyvää - täytynee käydä hamstraamassa sitä pakastimeen enemmänkin. Rahkapatukoista en oikeastaan osaa sanoa yhtään mitään, vaikka tuota kissapatukkaa haukkasinkin jo maistiaisiksi. Melko makea ja kovin herkkumainen tapaus oli kyseessä, joten eivät nuo ainakaan ihan välipaloja taida olla? En tiiä :D Lähinnä tuli mieleen ne aiemmin mainitut lapsuuden Viron-reissut, kun virolaista suklaata tuli napsittua oikein urakalla. Ei se suklaa kovin hyvää ole, mutta muistot taitavat kullata makuaistinkin... ;)

Iltapäivällä keskeytin kouluhommat hetkeksi ja lähdin piipahtamaan kaupungissa hakemaan postista pari sinne tullutta pakettia. Toisesta paketista löytyi isälle tarkoitettu joululahja, mutta toinen oli tarkoitettu ihan mulle itselleni - Suomessa käymässä ollut äiti ja pikkusisko päättivät nimittäin ilahduttaa mua pienellä (tai sitten ei-niin-pienellä) paketilla. ;)

Haha, äiti on ollut ilmeisen tarkkana mun menemisten suhteen ja paketista paljastuikin mm. tuollainen lehtiartikkeli :D I agree! Siskon lähettämä ihanan kimalteleva pöllökuusenkoriste sulatti mun sydämen täysin ja tuo pääseekin aitiopaikalle joulukuuseen heti, kun saan aikaiseksi kaivaa sen esiin varastosta. Joko sanoin että se on ihana? :D
Näiden lisäksi paketista paljastui muutama vaate, joita en oo ehtinyt vielä testailemaan. Loistavana illanpiristyksenä tää paketti kyllä toimi, suuret kiitokset siis mammalle ja Paulalle!

Nyt ohjelmassa on kuitenkin nukkumaanmeno, sillä vielä olis yks aikainen aamu herättävänä ennen pitkää viikonloppua. Tsemppiä muillekin viimeiseen työ- tai koulusykäykseen ennen ansaittua vapaapäivää!

6 kommenttia:

 1. "Ruokakaupat ovat mun mielestä sitä parasta antia myös ulkomailla - kaikkien uusien ja ihmeellisten purkkien ja purnukoiden ihmettely on vaan jostain syystä niin mahtavaa"

  Näin on! Yks ruokakauppafriikki ilmottautuu.. Pitää aina tehdä ihan varta vasten ekskursio paikalliseen markettiin, tutkailemaan mitä sieltä löytyy, vaikka ei aikoisi ostaa mitään.

  Meidän lähellä on parikin venäläisiä/eestiläisiä tuotteita myyvää kauppaa, mutta ei olla vielä keretty käymään! Pitäisi kyllä ehdottomasti mennä. Vaikka ihan vaan tutkailemaan, mitä löytyy.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokakaupoissa vaan on sitä jotakin! Suosittelen kyllä ehdottomasti käymään, jos sieltäkin löytyy lähistöltä samankaltaisia putiikkeja - olipa ainakin pientä vaihtelua perus koomarketteihin ja prismoihin ;)

   Poista
 2. Huh, kuulostaapa erittäin tutulta tuo koulujuttujen kasaantuminen! Täällä painiskellaan samojen stressien kanssa. :( Tuntuu, ettei mikään valmistu koskaan ja itselläni painaa päälle opintotukikuukausien loppuminen ihan pian. Jotenkin sitä aina musertuu kaiken työmäärän alle, mutta onneksi itselläni auttaa ehdottomasti liikunta! Sairaana kun mietti tätä tekemisen määrää niin itkuhan siinä pääsi, mutta kummasti se mieli virkos kun pääsi sairastelujen jälkeen taas normaalisti liikkumaan niin sai vähän pääki terapiaa samalla. :) Tsemppiä siis sinnekin koulujuttujen pariin! -Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä myös sinne kouluhommiin, kyllä me tästä selvitään! :) Pieni stressihän on yleensä ihan hyvästä, mutta siinä vaiheessa ei enää naurata, kun paineita alkaa kertyä niin paljon ettei pysty muuta tekemään kuin istumaan ja ahdistumaan. Tällaisina kiireisinä aikoina liikunta ja muutenkin terveelliset elämäntavat kyllä auttavat oikeasti jaksamaan, kuten sanoitkin! :) Pään tuulettuminen liikkumisen merkeissä tuo kyllä tervetullutta vaihtelua pitkien tietokoneella istuttujen tuntien jälkeen, joten niistä treenihetkistä täytyy yrittää pitää kiinni hinnalla millä hyvänsä :D

   Poista
 3. Mistä tämän kivan kaupan löytää ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylästä löytyy, Nisulankadun ja... hmm, mikähän se toinen katu onkaan :D Väinönkatua kun menee Viitaniemeen päin, siitä isommasta risteyksestä löytyy Ärrän vierestä :)

   Poista