lauantai 25. tammikuuta 2014

Askel herkullisempaan viikonloppuun! :)

Viikonloppu edessä ja herkkuhammasta kolottaa, mutta kaapista ei löydy mitään hyvää? Älä ole siitä niin varma! Tällä viikolla oon bongaillut blogimaailman uumenista jälleen kerran useamman herkullisen kuuloisen reseptin, joiden valmistukseen on käytetty pääsääntöisesti lähes jokaisesta keittiöstä löytyviä perusainesosia. Tiedossa ei siis ole hifistelyraaka-aineita tai vaikeita valmistusmetodeja, vaan yksinkertaisen helppoja, nopeita ja terveellisiä (tässäpä varsinainen pyhä kolminaisuus!) vinkkejä hyvänmakuiseen viikonloppuun - tässä kolme uutta suosikkiani, olkaapas hyvät ;) 

Kolmen ainesosan mukikakut


3/4dl mantelirouhetta
1 banaani
1 kananmuna
(1tl kanelia)
(½tl kardemummaa)

Suklaaversioon lisäksi:
1,5rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl kahvia (tai vaihtoehtoisesti esim. vettä tai maitoa)
(2-3 palaa tummaa suklaata rouhittuna tai paloina)

Voitele kevyesti kaksi mikronkestävää mukia tai pientä annosvuokaa. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimen avulla noin minuutin ajan. Kaada taikina mukeihin/vuokiin ja mikrota kakku kerrallaan n. 2-3 minuutin ajan mikron tehosta riippuen. Muista vahtia kakun kypsymistä ja testata kypsyysaste parin minuutin kohdalla esimerkiksi haarukalla. Kumoa valmis kakku lautaselle, koristele halutessasi ja nauti!

Nämä mukikakut täyttivät ainakin mun omat ennakko-odotukseni täydellisesti: nopeita, helppoja, mielettömän hyviä ja koristeltuna myös erittäin tarjoilukelpoisia vaikkapa yllättävien vierailijoiden varalta! ;)

Alkuperäinen ohje Terveen hyvää-blogissa.

Omenapiirakkapannarit


1/3 banaania muussattuna
1 kananmuna
2rkl kaurahiutaleita
1rkl täysjyväjauhoja
1rkl raejuustoa / maitorahkaa / maustamatonta jogurttia
ripaus makeutusta (stevia, makeutusjauhe)
½tl kanelia
1/4tl kardemummaa
1/4tl piparkakkumaustetta
½tl leivinjauhetta
1/4 omena silputtuna pieniksi paloiksi

Kuorrutus:
3rkl kookoskermaa / maitorahkaa
1rkl haluamaasi maitoa tai omenamehua
½tl vaniljajauhetta
hieman makeutusta

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lämmitä pannulla rypsiöljyä ja paista neljä pientä pannukakkua keskilämmöllä. 
Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi seokseksi. Kokoa pannaripino laittamalla jokaisen letun päälle ohut kerros kuorrutusta. Viimeistele annos halutessasi omenanpalasilla, maapähkinävoilla sekä kanelilla.


VAROITUS! Ekan kerran maistettuanne takaisin ei oo enää tulemista: nää osoittautui nimittäin aivan jäätävän herkullisiksi! :D Itse valmistin, kokosin ja kuorrutin letut jo edellisenä iltana, annoin koko komeuden muhia jääkaapissa yön yli ja nautiskelin hitaasti seuraavana aamuna kahvikupin kera. Suosittelen lämpimästi testaamaan!

Alkuperäinen ohje Terveen hyvää-blogissa.

Blueberry Cheese Cake in a Box


Pohja:
3 näkkäriä
1dl paahdettuja maapähkinöitä
makeutusta
1rkl maapähkinävoita
suolaa
muutama rkl lämmintä vettä

Täyte:
250g maitorahkaa
200g rasvatonta tai vähärasvaista raejuustoa
(1 kauha vaniljaheraproteiinijauhetta)
tarvittaessa lisää makeutusta
2 liivatelehteä
n. 3rkl pakastemustikoiden mehua

Päällinen:
pakastemustikoita tai muita marjoja maun mukaan
1,5rkl siemeniä
makeutusta maun mukaan

Murskaa maapähkinät jauheeksi ja näkkärit murusiksi ja yhdistä pohjan ainekset keskenään. Makeutuksen ja suolan määrän saat selville maistamalla! Lisää tilkka lämmintä vettä, jotta saat taikinasta helposti muovailtavaa ja hieman tahmeaa. Painele taikina rasian pohjalle tiiviisti ja nosta rasia jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min. Soseuta sillä välin raejuusto tahnaksi ja lisää siihen rahka (ja herajauhe). Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista eikä siinä ole paakkuja. Lisää halutessasi makeutusta. Sulata pakastemarjat ja ota niistä hieman mehua talteen. Kuumenna mehutilkka mikrossa lähes kiehuvaksi ja sekoita vedestä puristellut liivatelehdet siihen. Sekoita, varmista, että liivatelehdet ovat sulaneet kokonaan ja kaada mehu rahkaseokseen. Sekoita välittömästi ja kaada seoksen ollessa tasaista pohjan päälle. Levitä ja siirrä rasia takaisin jääkaappiin.

Purista marjoista niin paljon mehua pois kuin mahdollista, lisää siemenet (alkuperäisessä ohjeessa chiasiemenet) sekä makeutus ja levitä rahkaseoksen päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia ja nauti! :)

Nam, nam ja nam! Omassa kakussani en käyttänyt herajauhetta (koska en sitä omista) ja lisäsin mustikoiden sekaan mustaherukoita melko reippaalla kädellä, mutta muuten mentiin melko lailla yllä olevan ohjeen mukaan. Tää on niin ihanan helppo tapa herkutella: kakkua lusikalla suoraan rasiasta sen kummempia hienostelematta :D Seuraavaa kertaa ajatellen päässä on ehtinyt syntyä jo kaikenlaisia tuunaus- ja muokkausideoita ja jos saan synnytettyä edes jokseenkin onnistuneita versioita tästä ihanan herkullisesta mustikkakakusta, tuun toki vinkkailemaan asiasta tännekin!

Alkuperäinen ohje The Good Morning-blogissa.

Nyt ei muuta kuin keittiöön kokkailemaan! Löytyykö sieltä muita herkullisia ideoita tai reseptejä jaettavaksi? :)

4 kommenttia:

  1. Äähh ihania.... toi sun mukikakku on joku deluxe-versio siihen mitä mä oon vääntänyt herkunhimoissa. Siihen tulee vaan jauhoja, sokeria, kaakaojauhetta, öljyä ja vettä :DDD mutta yllättävän hyvin uppoaa siihen herkkuhimoon ja kestääkin vissiin 3min. tehdä... mutta pakko kokeilla näitä sun ammattimaisia versioita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset minimikrokakut on kyllä älyttömän hyviä herkkuhimon sammuttajia! :D Ei nää kyllä oo mitään deluxe-versioita, ihan superyksinkertaisia ja helppoja vaan - tuo pieni muka-koristelu saa ne vaan näyttämään vähän kivemmilta :D Kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Nom nom! Mun on kans pitänyt kokeilla tota ekaa reseptiä, mutta en oo vielä kerennyt! Ehkä huomenna sunnuntain kunniaksi :)

    VastaaPoista