keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Herkullisen aurajuustoinen omena-paprikakeitto

Innostuin tänään testailemaan aurajuustolla maustettua omena-paprikakeittoa, joka ainakin nimensä perusteella tuntui sopivan loistavasti sateisen ja pimeän illan piristykseksi. Dear snow, sua aletaan jo pikkuhiljaa kaipaamaan... Keiton reseptin oon kirjoittanut itselleni muistiin jo useampi kuukausi sitten, mutta kokeileminen on jäänyt tähän päivään asti väliin pienoisen homejuustopelon vuoksi. Jep, oon juuri niitä ihmisiä, jotka eivät oo koskaan oppineet pitämään homejuuston mausta ja vaikka tänäkin jouluna yritin sinnikkäästi maistella erilaisia, pöydässä tarjolla olevia juustoja, eivät ne miellyttäneet mun makuhermoja millään tavalla :D Tänään päätin kuitenkin ottaa pehmeän laskeutumisen homejuustojen maailmaan tämän reseptin muodossa ja pakko sanoa, että tykkäsin - ja paljon!


Tarvitset:

6dl vettä
1 kasvisliemikuution
3 hapanta omenaa
1 punaisen paprikan
1tlk Valion aurajuustoista ruokakermaa
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

1. Lisää liemikuutio, paloitellut omenat ja paprika kiehuvaan veteen ja keitä n. 15min.
2. Lisää ruokakerma.
3. Soseuta sauvasekoittimella.

Tarvittavia ainesosia ei voi ainakaan syyttää liiallisesta monimutkaisuudesta! :D
Pulipuli...
...ja ei muuta kuin herkkua napaan - luonnollisesti raejuuston kera!
Pienistä aurajuustoon kohdistuneista epäluuloistani huolimatta tykkäsin tästä keitosta ihan mielettömästi ja uskallankin väittää, että kattila tulee porisemaan tämän herkun merkeissä useampaankin otteeseen! :) Ruokakerma toi keittoon herkullisen, riittävän miedon mutta kuitenkin selkeästi tunnistettavan aurajuuston maun ja omenan käyttäminen paprikan kaverina oli mielestäni loistava idea.

Bongasin kauppareissulla muuten aurajuustokerman lisäksi myös kookoksella ja limellä maustetun ruokakerman, joka lähti myöskin mukaan jotain kokeilua varten. Mulla ei oo hajuakaan, onko tuo jokin uutuus vai mahdollisesti jo pitkään hyllyiltä löytynyt tuote, sillä käytän ruoka- tai mitään muutakaan kermaa... no, äärimmäisen harvoin, mutta hyvältä se nyt joka tapauksessa kuulosti. Ilmoittelen testauksen tuloksista tännekin, jos jälki on millään tavalla julkaisukelpoista! ;)

2 kommenttia:

  1. Huijaako toi kuva jotenkin vai tuliko sulla tosta keitosta vihertävää..? :D koska mä innostuin kokeileen tota samaa mut lopputulos oli oranssia : 'D mut lopputulos oli ihan hyvä, aika jännän makusta mut voisin kyllä tehdä uudestaankin! Samalla tuli käytettyä noita omenoita mitä oli vielä jäänyt...
    (ainiin, isäkin tykkäs. Aluks se kulki vaan keittiössä tuhahtelemassa kun luettelin keiton ainesosia mut kyl se teki kauppansa kuitenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on tuo keittiön kamala valaistus mikä huijaa, oikeasti tuo oli sellaista keltaisenoranssia! :D Mut jee, kivaa että testasit ja tykkäsitkin! Mietin, että täytyis alkaa testailemaan erilaisia ruokakermavaihtoehtoja tuohon tai vaihtoehtoisesti käyttää tavallista kermaa ja tehdä täsmäisku maustekaapille - miten monta eri versiota yhdestä keitosta saadaankaan aikaiseksi... Oon myös aika ylpeä tuosta isän reaktiosta, yhdenlainen riemuvoitto sekin! :D

      Poista