tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kesäiset aamu- ja välipalasuosikit!

Kesä on saapunut kaukaiseen Suomeenkin, vaikkei sitä ainakaan näin tähän mennessä vallinneiden sääolosuhteiden puolesta oikein voisikaan uskoa. Auringonottokelejä ja helleaaltoja saadaan vielä odotella saapuviksi, mutta keittiöön kesäinen tunnelma on jo ehtinyt ylettyä ja oonkin löytänyt itseni vähän väliä testailemasta uusia, mielenkiinnon herättäneitä reseptejä. Lämpimät keitot ja höyryävät pataruoat ovat saaneet väistyä kevyempien, helposti mukana kuljetettavien herkkujen tieltä ja vanhojen tuttujen tuorepuuro- ja smoothiesuosikkien lisäksi keittiön uumenissa on syntynyt muunmuassa kesäkurpitsapuuroa, hieman tuunattuja banaanilettuja sekä esimerkiksi kiireisiin aamuihin loistavasti soveltuvia tiikerimuffineja. En kai ole ainoa, jonka mielestä arkipäiväisten ruokien syöminen muffinien ja lettujen muodossa saa kaiken maistumaan vähän paremmalta? :D

Muistattehan, että jokaista allaolevaa vinkkiä voi muokata tuttuun tapaan oman mielensä mukaan! :)

Kesäkurpitsapuuro

2dl mantelimaitoa
1dl kaurahiutaleita
2dl karkeasti raastettua tai pieneksi pilkottua kesäkurpitsaa
mausteita oman maun mukaan (esim. kaneli, vanilja, suola)

Kuumenna maito kattilassa ja lisää mausteet sekä kaurahiutaleet. Heitä sekaan kesäkurpitsaraaste ja keitä vielä hetken aikaa. Nauti esimerkiksi raejuuston kanssa!

Alkuperäinen resepti: The Good Morning

Sitruuna-kookosletut vaniljaisella twistillä
2 kananmunaa
1 kypsä banaani
2rkl kaurahiutaleita
1rkl kookoshiutaleita
1,5rkl sitruunan mehua + 1tl raastettua sitruunan kuorta
1/4tl vaniljaa

Soseuta banaani kulhossa haarukalla ja lisää joukkoon loput ainesosat. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja paista miedolla lämmöllä pannulla.

Alkuperäinen ohje: My cup of coffee

Kasvispannari
4dl rasvatonta maitoa
2dl ruisjauhoja
2 kananmunaa
0,5tl leivinjauhetta
loraus öljyä
kesäkurpitsaa
herkkusieniä
tomaattia
suolaa
mustapippuria

Sekoita maito, ruisjauhot, kananmunat, leivinjauhe, öljy, suola ja mustapippuri keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja ripottele täytteen ainekset taikinan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia.

Alkuperäinen ohje: Inkiväärihillo


Tiikerimuffinit
3dl kaurahiutaleita
2 kypsää banaania
2 kananmunaa
0,5dl kookosmaitoa tai muuta vapaavalintaista maitoa
1,5tl leivinjauhetta

Vaaleaan taikinaan:
1tl kanelia
0,5tl kardemummaa

Tummaan taikinaan:
1rkl tummaa kaakaojauhetta

Blenderöi kaurahiutaleet jauhoiksi. Muussaa toisessa kulhossa banaanit soseeksi, lisää joukkoon kananmunat sekä maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää leivinjauhe kaurahiutaleiden joukkoon ja yhdistä kuivat aineet kosteisiin.

Jaa puolet taikinasta toiseen kulhoon. Lisää toiseen osaan vaalean taikinan mausteet ja toiseen tummaa kaakaojauhetta. Lusikoi taikinoita vuorotellen muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. 

Alkuperäinen ohje: Terveen Hyvää

4 kommenttia:

  1. ooh noi letut on kyllä pakko ainakin testata! muutkin kuulosti kovin herkullisilta, tykkään näistä sun pikku reseptipostauksista, löytyy aina hyviä ideoita omaankin keittiöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, että oot tykännyt mun reseptiturinoista - vaikkakin kunnia herkuista menee toki reseptien alkuperäiskeksijöille, mähän toimin tässä lähinnä pienenä välikätenä ja sanansaattajana. :D

      Poista
  2. Sulla on aina ihania reseptejä! Voi kun ois aikaa kokeillaki näitä kaikkia. Mistä sä näitä kaivat? Omasta päästä vai??:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka kuinka haluaisinkin ottaa kunnian näistä kaikista itselleni, ei se taitais kumminkaan olla kovin reilua muita kohtaan ja pakko siis myöntää, että suurin osa näistäkin resepteistä on alunperin bongattu erinäisistä blogeista tai muualta netin syövereistä. Oon lähinnä itse soveltanut niitä paremmin omaan käyttöön/ruokakaapin sisältöön sopivaksi ja sitä myöten innostunut kokeilemaan myös vähän oman pään mukaan erilaisia versioita :D

      Poista