torstai 26. joulukuuta 2013

my christmas

Nyt ovat varsinaiset joulunpyhät jääneet taakse ja paluu blogin pariin alkaa tuntua taas hyvältä ajatukselta. Tietokone on pysytellyt koko joulun ajan melko visusti kiinni muutamia satunnaisia Facebook-käyntejä lukuunottamatta ja oon kyllä huomannut selkeän eron esimerkiksi mun hartioiden kohdalla - eipä oo särkenyt, kiristänyt tai sattunut moneen päivään! :D Joulukuun aikana tuli istuttua pakon edestä niin paljon tietokoneen ääressä, että tällainen pieni taukoilu tekee kyllä ainoastaan hyvää!


Joululomalle lähtö starttasi siis sunnuntaina, kun reissasin netistä bongaamallani kimppakyydillä Ouluun asti. Viitasaarelta kyytiin hyppäsi jopa eräs Nordic Business Forumissakin työskennellyt tuttuni, jonka poikakaveri oli itseasiassa host-tiimimme esimies... ;) Matka Ouluun hujahti hurjan nopeasti hyvässä seurassa, sillä koko autossa joululomalle matkalla ollut porukka oli huikean mukava ja rento eikä vaivaantuneita hiljaisuuksia muutaman tunnin ajomatkan aikana tunnettu! :D Jäin odottelemaan linja-autoaseman yhteydessä olevaan kahvioon pohjoiseen lähtevää bussia, joka lopulta kuljetti mut perille perheen huomaan lumisten niittyjen keskelle. Kuivaniemellä lumitilanne oli tuossa vaiheessa melko kiitettävä ja pakkohan mun on tunnustaa, että valkoisella maisemalla on tietty vaikutuksensa joulutunnelman luomisessa. Äiti ja sisko olivat ehtineet päivän aikana koristella taloa jo ihanan jouluiseksi ja heti sisään astuessani vastaan huokui lämmin ja rauhallinen tunnelma :) 

Aatonaattona ohjelmassa oli jokavuotiseen tapaan shoppailureissu Haaparannalle jouluruoan hankkimisen merkeissä. Tää Ruotsin puolella ostoksilla käyminen on meillä ihan jokavuotinen perinne ja se toteutetaan oikeastaan aina juuri ennen joulua. Tällä kertaa piipahdimme myös viime hetken viini- ja lahjaostoksilla På Gränsen-kauppakeskuksessa, jonka parkkihalliin onnistuimme jumittumaan melko lahjakkaasti... :D Useamman tunnin ruokaostokset päättyivät ruokailuun kiinalaisessa ravintolassa, missä yleensä poikkeamme sielläkin vuosittain aatonaattona. On ehkä hieman hassua valmistautua useamman päivän ruokajuhliin käymällä ulkona syömässä, mutta tää on meidän tapa ja hyvin rakas sellainen ;)
Takaisin kotiin päästyämme edessä oli ainoastaan se kaikista mukavin homma - auton tyhjentäminen kauppakasseista. Kuvassa näkyy vasta noin kolmasosa ruokaostoksista, joten voitte varmaan kuvitella, miten rattoisaa homma olikaan... :D Illan päätteeksi ohjelmassa oli vielä joulukuusen koristelua ja viimeisten lahjapakettien paketointia. 


Itse joulu sujahti ohitse rauhallisissa merkeissä syöden, herkutellen, nautiskellen jouluvaloista ja lämpimästä tunnelmasta kuunnellen samalla ulkona tuivertavaa lumituiskua sekä katsellen jouluisia elokuvia. Pyöräytimme aattona veljen kanssa herkkupöydän täytteeksi myös jouluisen maustekakun, taatelikakun sekä suolaisia muffinseja - etteivät namit pääse vahingossakaan loppumaan kesken... ;) Pienesti flunssainen olokin ehti onneksi joulupäivään mennessä hävitä enkä luuloistani huolimatta joutunutkaan petipotilaaksi. Blossan ja tähtiglögin yhdistelmä lahjojen jakamisen yhteydessä nautittuna osoittautui siis varsin toimivaksi rohdoksi! ;) Kinkkua on tullut syötyä muutaman siivun verran, mutta ennen kaikkea lohesta - niin suolattuna, kylmäsavustettuna kuin paistettunakin - oon nautiskellut täysin sydämin. Myös suklaata on napsittu parin päivän aikana melko lailla kiitettävä määrä!

Rentoa yhdessäoloa, ajantajun kadottamista, siskon saaman Singstarin puhki kuluttamista, Juhlapöydän konvehteja, lämpöisiä villasukkia ja suloisia jouluviestejä - juuri tätä olen kaivannut koko pimeän syksyn ajan! Oon onnellisesti ehtinyt sekoittamaan unirytmini jo niin, että keikun hereillä vielä kolmen aikaan yöllä pikkuveljen kanssa jutellen ja pipareita popsien. Tätähän se loma nimenomaan on! ;)

Lenni sai ensimmäisen joulunsa kunniaksi muun muassa kuvassa näkyvän, jättimäisen puruluun, jota se jäystikin antaumuksella koko aattoillan olohuoneen lattialla. Tää lahja taisi ainakin osua nappiin ;) Turrin kanssa ollaan myös lenkkeilty päivittäin tuolla vesisateiden sulattamilla ja jäädyttämillä, peilikirkkaasta jäästä hohtelevilla teillä - tasapainoharjoitusta kerrassaan! Lumi on sulanut plussa-asteiden takia melkoisesti muutaman päivän takaisesta, mutta tilanne taitaa silti olla huomattavasti parempi kuin suurimmassa osassa muuta Suomea. Ei passaa siis valittaa!

Lennin kanssa touhuamisen ohessa oon muistellut myös lämpimästi vanhaa Mikkiä - onhan tämä ensimmäinen joulu ikuisuuksiin ilman sitä hurmaavaa herrasmiestä. Vaikka Lenni onkin nykyiseltään paikkaamassa koiranmentävää aukkoa perheessämme, ei se tule koskaan korvaamaan Mikkiä ainakaan omassa sydämessäni. Toivottavasti se näkee sieltä pilvien päältä, että täällä on ikävästä huolimatta kaikki hyvin :)

Oon ilmeisesti ollut melkoisen kiltti muksu tänä vuonna - ainakin lahjasaaliin perusteella! Yllättäen äiti, sisko ja rakas ystäväiseni ovat huomanneet mun rakkauteni eläinkuosisia asioita kohtaan ja paketeista paljastuikin muun muassa pehmoistakin pehmoisemmat, vaaleanpunaiset tossut, leopardikuviolla koristellut ripsari ja käsivoide sekä seeprakuvioinen huivi. Toivoton tapaus kiittää! :D Myös matkailuteema näkyi tämänvuotisissa lahjoissa melko selvästi, sillä käärepapereiden alta löytyi niin Madventuresin tuotantokautta, Prahan matkaopasta keväistä reissua varten, matkakokoisia shampoopulloja sekä reissuista ja matkailusta kertovia kirjoja. Hih, minä tykkään! Myös pehmoiset olohousut, Spotify-lahjakortti, James Bond-elokuvat (joku on selkeästi lukenut mun blogia...), pari muuta kirjaa, kaunis kaulakoru ja muutama muu lahja ilahduttivat paljon ja kokonaisuutena oonkin ihan älyttömän iloinen saamistani lahjoista :)

Myös mun antamista lahjoista pidettiin ilmeisesti melko paljon ja musta olikin ihanaa nähdä ihmisten ilahtuneet ilmeet, kun lahjapapereita availtiin. :) Summa summarum: joulu on ollut ihana, rauhallinen, hauska ja kerta kaikkiaan rentouttava - tää on ollut juuri sitä, mitä tiiviin syksyn jälkeen oon kaivannut! Tänään muutaman päivän olohousuissa ja villasukissa tallustelu vaihdetaankin sitten pikkumekkoon, kun ohjelmassa ovat tapsantanssit Kemin hurjaakin hurjemmassa yöelämässä - stay tuned ;)

5 kommenttia:

  1. voi vitsit mikä ihana turre!! :-)
    sun joulu kuulostaa kyllä kivalta, mutta voi vitsit kun pääsis itekki johonki tapsantansseihin. en kestä miten pitkä tää flunssa on, kuume vaan nousee. rilluttele munki puolesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, pikaisia paranemisia sinnepäin! Lupaan rillutella sunkin puolesta ;)

      Poista
    2. heeei! nythän mää vasta tajusin, että määhän tiiän sut! :-D iiriksen kaveri!

      Poista
    3. Haha, niin oonki! :D Ollaanko me nähty joskus jossain? Mun piti kysyä Iirikseltä että "kuka tää Katja oikein on" ja se meinas että ollaan oltu joskus yhtä aikaa sen ja Lauran tupareissa..? :D

      Poista
    4. heh joo täällähän sää olitki jo vastannu tähän tuparihommaan :-D

      Poista