torstai 20. maaliskuuta 2014

Blabbering about life!

Hellurei ja hellät tunteet! :D Oon viettänyt viimeisen puoli tuntia lueskellen uusimpia Instagram Travel Thursday-postauksia ja kaikkien niiden upeiden reissukertomusten ja mahtavien valokuvien jälkeen tuntuu lievästi sanottuna mitättömältä tulla kirjoittelemaan omaan blogiinsa täysin tavallisia turinoita arkielämästä. Pohjois-Irlannin nummet, ranskalaisen pikkukaupungin viiniputiikit, Mallorcan hiekkarannat sekä vaaleanpunaisena hohtavat kirsikankukkameret saavat nyt kuitenkin väistyä hetkeksi ja eksoottisten matkakertomusten sijaan saattekin tyytyä tällä kertaa ihan vain lumisen Jyväskylän kuulumisiin ;)

Okei, kyllähän se kovasti uutisoitu hurja "takatalvi" sieltä sitten tuli, mutta aurinko ja valon määrä ei onneksi hävinnyt minnekään! :)
Mun tekis itse asiassa itsekin mieli osallistua Travel Thursday-postaussarjaan edes silloin tällöin, mutta Instagram-tilin puuttuminen hidastaa tietyllä tapaa tän aikomuksen toteutumista... :D Mun rakkaassa duudson-puhelimessani on ehkä maailman surkein kamera ja koen, että sillä otettujen kuvien spämmääminen netin syövereihin olisi väärin meitä kaikkia kohtaan. Kameran olemattoman huonon laadun lisäksi kapulan akku alkaa selkeästi vedellä viimeisiään ja muistitilan kanssakin on ollut ongelmia enemmän kuin tarpeeksi - toisin sanoen taitaisi olla aika vaihtaa uuteen, hieman päivitetympään versioon. Oon alkanut harkitsemaan jonkin edullisen, about sadan euron hintaisen puhelimen hommaamista hieman pitkin hampain, sillä myös läppärini latausliitännän kanssa on jonkinlaista ongelmaa ja uudesta piuhasta huolimatta kone ei meinaa ladata itseään kunnolla. Kun kaiken lisäksi se ainoa ostos, minkä oikeasti kaikissa materialistihuuruissani haluaisin toteuttaa, olisi uusi kamera, alkaa tää tarvittavan elektroniikan määrä pikkuhiljaa olemaan melko huikeissa mittasuhteissa ainakin näin yhdellä kertaa ostettuna.

In my dreams - Olympus E-PL3! Kuva.
Jos saisin itse päättää, ostaisin jo pari vuotta mielessä pyörineen mikrojärkkärin ja sinnittelisin parhaani mukaan puhelimen ja läppärin kanssa - mulle kun ei nyt varsinaisesti ole niin väliä, jos en omista uusinta iPhonea tai Samsungin Galaxy S5:ta. Kunnon pikkujärkkäristä oon myös ehtinyt haaveilla jo pidemmän aikaa ja kuvausmäärien kasvaessa jatkuvasti alkaa vaaleanpunaisen pikkupokkarin päivittäminen parempaan versioon tuntua melko järkevältä. Tosielämässä toimivasta puhelimesta ja läppäristä nyt kuitenkin on mulle huomattavasti enemmän hyötyä kuin hyvästä kamerasta, joten pienimuotoista pohdintaa ja priorisointia on siis tiedossa tän asian suhteen... :D

Liinan blogista bongattua kakkuohjetta täytyi luonnollisesti päästä testaamaan heti luettuani sen. Ihan yhtä kaunista tästä ei jostain syystä tullut kuin miltä alkuperäinen kakku kuvien perusteella näytti, mutta tätä suussasulavan herkullista terveyskakkua maistettuani ei ulkonäöllä yllättäen ollut enää minkäänlaista merkitystä. Miten kukaan voi kehitellä jotain näin huikean hyvää? :D
Leipomisesta puheen ollen - katsokaa, miten söpön pienen irtopohjavuoan löysin viikolla sattumalta Tokmannilta! :D
Oon älyttömän iloinen siitä, että kesän suunnitelmat ovat nyt varmistuneet ja työsopimuksenkin täytyisi näillä näkymin putkahtaa postiluukusta huomenna tai maanantaina. :) Asunnon metsästys on aloitettu täysillä voimilla ja ainakin yhdestä kolmiossa sijaitsevasta solu-huoneesta oon ehtinyt saamaan tarjouksen. Lisäksi oon ollut yhteyksissä erään toisen suomalaisen tytön kanssa, joka tulee työskentelemään samassa hotellissa mun kans kesän ajan, ja ollaan pohdittu yhteisen vuokra-asunnon hommaamista kesäkuukausiksi. :) Missään setelivuorissa en tuu kylläkään töistä huolimatta kylpemään, siitä pitää kahden asunnon vuokran maksaminen huolen, mutta onneksi en tuota työpaikkaa rahan perässä hakenutkaan. Mulle itselleni huomattavasti tärkeämpää on työkokemuksen saaminen, uusiin ihmisiin tutustuminen, ruotsin kielitaidon parantuminen (hope so...) sekä kesän viettäminen upealla Ahvenanmaalla - raha on sitten sivuseikka niin kauan, kuin katto löytyy pään päältä ja jääkaapissa on hieman syötävää. ;)

Tää viikko on kulunut tuttuun tapaan töiden parissa ja ajoittain myös koululla piipahtaen. Mun koulupäivät ovat kyllä nykyiseltään aivan säälittävän mittaisia ja ilman työvuoroja olisin varmaan aivan hukassa mun päivärytmin kanssa! :D Täytyy nyt nauttia tällaisesta hieman tavallisesta poikkeavastakin arkielämästä, syksyllä niitä kursseja sitten taas ennakko-kokemusten perusteella tulee taas kertymään paljon enemmän... Mikähän siinäkin on, että syyskaudet sitä pakertaa hiki hatussa koulujuttujen kanssa ja keväällä löytää itsensä suunnilleen miettimästä, mille sitä oikein ryhtyisi? :D Tää kurssien vähyys kun ei millään tavalla ainakaan mun kohdallani ruoki aikaansaavuutta tai ahkeruutta, oikeastaan päinvastoin - mitä vähemmän koulua ja velvollisuuksia, sitä laiskemmaksi sitä huomaa muuttuvansa. Onko jollain muulla samaa ongelmaa? :D
Kirjoittelin viikonloppuna kevään mukanaan tuomasta uudistumisen puuskasta ja sen seurauksena kävelinkin tiistaina töiden jälkeen pariksi tunniksi kampaajan penkkiin. Testasin ensimmäistä kertaa ammattiopiston yhteydessä toimivaa kampaamoa ja lopputuloksesta tuli kyllä mun mielestä hyvä - hiustenleikkauksen maksaessa 12e oli hinta-laatusuhde ainakin enemmän kuin kohdillaan! :) Tokihan tuolla kului enemmän aikaa kuin ns. tavallisella kampaajalla käydessä, mutta aikaa multa onneksi sattui löytymään ja nautiskelinkin pienestä arkipäivähemmottelusta täysin sydämin kesken tiistaisen lumimyrskyn. Nyt, kun hiusten malli on päivitetty uuteen versioon, olisi aika ryhtyä värjäämispuuhiin. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta se on kaukana siitä! :D Vaihtoehtojen lukumäärä saa pääkopan pyörälle aivan liian helposti ja kaikki mahdollisuudet liukuvärjäyksestä tummaan ja punaisesta ruskeaan ovat tällä hetkellä käytettävissä. Hmm... :D
Nyt taidan kuitenkin lähteä moikkailemaan Nukkumattia ennen huomista työvuoroa - lupauduin tuuraamaan työkaveriani ja tekemään näin ollen pitkästä aikaa täyden työpäivän. Onneksi viikon viimeistä rutistusta helpottaa lompakossa varmassa tallessa majaileva junalippu Tampereelle huomisillalle sekä lähestyvä viikonloppu serkkuni luona - tiedossa olisi siis pienimuotoinen maisemanvaihdos parin päivän ajaksi! :) Millaisia suunnitelmia teillä on viikonlopulle?

Ps. Miten tyypillistä, että menen kehuskelemaan kameran kasvaneella käytöllä juuri sellaisessa postauksessa, jonka kuvitus jää kaikkien arvosana-asteikkojen alapuolelle niin määränsä kuin laatunsakin puolesta... :D Lupaan tsempata valokuvien suhteen seuraavaan postaukseen!

6 kommenttia:

  1. Mikä se sun nykynen puhelin olikaan? Ajattelin ehdottaa tota mun Galaxy trendiä joka maksaa just jotai sata euroo mut aloin miettiin et onko sulla sellainen :DD enivei, siinä on ihan pätevä peruspuhelin! Kamerakin hyvä tietyissä olosuhteissa.

    Kiva malli nyt tukassa! Mä varasin myös kampaajan ennen Helsingin reissua ja järkytyin - mun luottokampaaja lopettaa!! Oon käynyt sillä ja vaan sillä kakarasta asti, mitä mä nyt teen :---D se onneks laittaa mun tukan nyt viimisen kerran, ja ajattelin kans tuota liukuvärjäystä, vähän kesätukkaa :) toivottavasti onnistuu...

    VastaaPoista
  2. Mulla on tällä hetkellä Samsung Galaxy Xcover ja tää on kyllä toiminut melko lailla moitteettomasti - ainakin tähän asti... Kaipa iskunkestävyydelläkin on sitten omat rajansa :D Just tuota Trendya oon katellutkin ja se vaikuttaa tosi näppärältä ja oikein riittävältä mulle! En kuitenkaan halua upottaa kovin paljon rahaa puhelimeen, kun se mut itseni tuntien on heti ensimmäisenä ottamassa osumaa lattiaan/kirjahyllyyn/kattoon/asfalttiin/ihan mihin vaan :D Täytyy kyllä hommata suojakuoretkin sitten saman tien!

    Oi, sulle varmasti sopii liukuvärjäys aivan älyttömän hyvin! Mut voi hitsi, tulee olemaan järkytys kun tuut takaisin Turkista ja tajuat konkreettisesti, ettei sun omaa kampaajaa enää olekaan... :( Jospa sieltä löytyis joku toinen edes lähes samanveroinen!

    VastaaPoista
  3. ihana tukka! kampaajalla käynti on parasta, piristää aina niin kummasti ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos hirmuisesti! :) Kyllä siinä kampaajalla käynnissä on vain jotain älyttömän ihanaa ja se piristää hurjasti paitsi ulkoisesti, myös henkisesti :)

      Poista
  4. Ompas sulla kiva blogi, ja wau mitkä hiukset <3 Uusi lukija ilmoittautuu :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirmuisen paljon kiitoksia! Ihanaa kuulla että oot tykännyt mun bloginrääpäleestä, uudet lukijat ovat aina lämpimästi tervetulleita :)

      Poista