tiistai 12. maaliskuuta 2013

Haaste!

"Haasteen tarkoitus on löytää uusi blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa. 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa. 5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 6. Ei takaisin haastamista."

Henna haastoi mut mukaan kertomaan itsestäni ja vastailemaan kysymyksiin viikko sitten. Ensin siis 11 faktaa minusta!

1. Rakastan täyttää kaikenlaisia kyselyitä, lomakkeita sun muita sellaisia. Joskus kultaisina irc-galleria-aikoinakin vastailin kaiken maailman gallupeihin harva se päivä :D Tuskin niitä kukaan jaksoi koskaan lukea, mutta tykkäsin siitä itse niin paljon etten edes ajatellut sellaista pikkuseikkaa.
2. En ole oikeastaan koskaan tyytyväinen hiuksiini. Sen lisäksi, että ne ovat ohuet ja kuivat, ne ovat myös aina väärän mittaiset ja väärän väriset :D Tällä hetkellä oon kasvattamassa niitä takaisin pidemmiksi, mutta samaan aikaan mietin, leikkaisinko ne sittenkin takaisin lyhyeksi. Mulla on ollut niin punaiset, blondit, ruskeat kuin mustatkin hiukset, mutta yleensä haluaisin aina eriväriset hiukset kuin mitä ne sillä hetkellä on. Päättämätön vai päättämätön?
3. Oon (ehkä liiankin) utelias ihminen ja muiden ihmisten elämän seuraaminen tuottaa mulle jonkinlaista omituista mielihyvää :D Ehkä juuri tästä syystä oon aivan koukussa Iholla-sarjaan (joka muuten taisi loppua torstaina! Onneksi mulla on vielä parin viikon jaksot katsomatta, mutta mitäs sen jälkeen?) sekä kymmeniin ja vielä kerran kymmeniin blogeihin. Omituista, miten täysin tuntemattomien ihmisten elämän seuraaminen voikaan tuntua niin koukuttavalta! 
4. Tykkään pyykinpesusta. Mikään muu kotityö ei aiheuta mussa sellaista (tai ylipäänsä minkäänlaista) intoa kuin pyykkikoneen päälle laittaminen ja vaatteiden ripustaminen kuivaustelineelle :D Toinen ääripää puolestaan on tiskaaminen, jota en voi sietää.
5. I'm never on time. Syytän tästä sitä, että oon syntynyt kaksi viikkoa yli lasketun ajan, eli voisko tässä nyt muuta sitten olettaakaan? Ärsytän itseänikin ainaisella myöhästelyllä ja kiireellä, mutta tavasta pois oppiminen tuntuu vain niin uskomattoman vaikealta.
6. En ole perfektionisti - paitsi valokuvaamisessa. Mulla on monesti tietynlainen idea päässä, millaisen kuvan haluaisin ottaa ja turhaudun suunnattomasti, mikäli se ei onnistu. Tarkemmin ajatellen myös käsin kirjoittaminen on toinen tällainen tilanne, jolloin piilotteleva täydellisyydenhakuisuuteni tulee esiin: vaadin itseltäni juuri oikeanlaista käsialaa, kirjainten kokoa ja asettelua ollakseni tyytyväinen. Mikäli en onnistu, teen asian niin monta kertaa uusiksi, että se miellyttää mua. :D Kaikessa muussa pätee sitten "ei se ole niin justiinsa"-meininki.


 
7. Oon aivan äärettömän eläinrakas ihminen. Pidän oikeastaan kaikenlaisista eläimistä kokoon tai lajiin katsomatta, ainoastaan ötökät ovat ehdoton nono! Kotona meillä on ollut koira reilun kymmenen vuotta, olin äärettömän innokas heppatyttö usean vuoden ajan nuorena ja tällä hetkellä asun samassa asunnossa kahden kissan kanssa. :) Joskus tulevaisuudessa haaveenani olisi omistaa koira ja kissa, minkä lisäksi haluaisin päästä myös ratsastamaan pitkästä aikaa. Pieniä häkkieläimiä en välttämättä kuitenkaan haluaisi itselleni hommata, sama juttu akvaariokalojen kanssa. 

8. Näen todella omituisia unia lähes joka yö. Unissa nähdyt asiat voivat liittyä esim. asiaan, josta on puhuttu ennen nukkumaanmenoa, mutta aiheet, ympäristöt ja ihmiset voivat olla tämän lisäksi aivan jotakin muutakin. Yleensä myös muistan uneni herätessäni ja on hyvin yleistä, että ensimmäinen tunne herätessä on tyyliin ".....mitä vittua...." :D 
9. Oon aika hyväuskoinen ihminen ja mut on suhteellisen helppo manipuloida. Älkää yrittäkö :D
10. Muut maat, kulttuurit ja kansat kiinnostavat mua aivan suunnattomasti ja yksi toiveistani olisikin päästä kiertämään maailmaa jossain vaiheessa, ehkä jopa muutaman vuoden sisällä. Haluaisin käydä paikoissa, jotka eivät ole niitä tyypillisimpiä turistialueita ja tavata paikallisia ihmisiä sekä oppia jotakin uutta itsestäni. Tällä hetkellä matkustuskuumetta lieventää Madventuresin uusin Mad Manners-kirja, joka onkin vallan mainio opus! ;) 
11. Inhoan riitelyä ja tappelua ja olenkin monesti se sovitteleva osapuoli. En kestä olla riidoissa kenenkään kanssa ja yritän saada tilanteen raukeamaan joskus jopa itseni kustannuksella. 


Seuraavaksi sitten Hennan kysymysten kimppuun:

1. Kuinka monta kertaa olet elämäsi aikana muuttanut?

Kolme kertaa. Olen syntynyt Simossa, mutta muuttanut sieltä pois jo kolmivuotiaana pikkuveljeni synnyttyä. Rakensimme talon Kuivaniemelle, josta muutin Kemiin aloittaessani lukion. Kemissä ehdin asustella kolmisen vuotta ennen elämän siirtämistä nykyiseen osoitteeseen Jyväskylään.
2. Käytkö usein elokuvissa ja millaisista elokuvista pidät?
* En käy hirveän usein katsomassa elokuvia teatterissa - lähinnä leffalippujen törkeistä hinnoista johtuen. Katson sitten mieluummin ne myöhemmin kotona dvd:ltä :) Tykkään aika pitkälti suomalaisista elokuvista sekä komedioista, mutta toisaalta myös vakavammista elokuvista. En oikeastaan taida tietää itekään, mistä pidän :D
3. Korvaako laatu määrän?

* Yleensä kyllä.
4. Ketä perheeseesi kuuluu?

* Vanhempieni lisäksi pikkuveljeni Heikki ja Antti, pikkusiskoni Paula sekä koiramme Mikki. :) Äiti majailee tällä hetkellä Pohjois-Norjassa työn takia, Heikki asuu Kemissä tyttöystävänsä kanssa ja loput asustelevatkin sitten Kuivaniemellä. 
5. Oletko töissä tai opiskeletko?

* Opiskelen Jyväskylän ammattikorkeakoulussa matkailua, mutta oon opintojen ohella töissä siivoojana. Tavoitteena olisi kylläkin hakea edes hieman omaa alaani liippaavaa työtä, mutta palailen asiaan varmaankin syksyllä.
6. Lempiherkkusi?

* Nyt ja aina ehdoton ykkösherkkuni on ollut suklaa. Siitä ei pääse yli eikä ympäri :D
7. Tykkäätkö tehdä ruokaa?

* Tykkäisin ehkä, jos osaisin. Lähinnä ruoanlaittamattomuuteni johtuu siitä, ettei mulla riitä mielenkiinto vahtia patoja ja kattiloita jatkuvasti. Pitkäjänteisyyttä siis kaivattaisiin... Yleensä kokkailen lähinnä kanaa ja vihanneksia sekä kasvissosekeittoa - tuttua, turvallista ja helppoa! :D
8. Oletko käynyt festareilla?

* Pari vuotta sitten kävin Provinssissa ja Ruisrockissa ja sitä edellisenä vuonna olin Oulussa Qstockissa. :) Jälkimmäisessä oon hengaillut sitten ulkopuolella useampanakin vuonna. Tekis kovasti mieli päästä taas jonnekin festareille ensi kesänä, mutta ainakin tähän mennessä lähteminen on aina jäänyt kiinni rahatilanteeseen. Huoh.
9. Pidätkö rauhallisista koti-illoista?

* Pidän, mutta en yksinäisistä sellaisista. Tykkään toki myös käydä viihteellä! ;)
10. Jos kolmesta suklaasta (tumma-, maito- ja valkosuklaa) pitää valita yksi, niin minkä valitset?

* Hmh, akilleenkantapääni suklaa... :D Kultainen keskitiehän on tunnetusti se paras vaihtoehto, eli maitosuklaa! 
11. Milloin aloitit bloggaamisen?

* Taisin aloittaa ensimmäisen blogini abivuoden syksyllä, eli kaks ja puol vuotta sitten. Se blogi kylläkin lopahti melko lyhyeen, mutta yritän pitää tän nykyisen hengissä hieman paremmin :D Tätä blogia aloitin pitämään vuodenvaihteessa.Lopuksi vielä omat kysymykseni haastetuille:

1. Missä kaupungissa et koskaan voisi kuvitella asuvasi?
2. Nimeä yksi biisi, jota et aluksi voinut sietää, mutta josta olet myöhemmin oppinut pitämään.
3. Mikä on muutaman vuoden takaisen itsesi soittolistojen "musta lammas" eli biisi tai bändi, jonka kuuntelemista et kehdannut myöntää muille?
4. Onko sinulla jotain omituista tapaa?
5. Käytätkö paljon koruja tai asusteita?
6. Mainitse yksi asia, joka raivostuttaa sinua suunnattomasti.
7. Mitä et ikinä voisi kuvitella harrastavasi?
8. Oletko aamu- vai iltavirkku?
9. Jos sinulla olisi 200€ ylimääräistä, mihin todennäköisesti käyttäisit sen?
10. Panostatko kiireisenä aamuna mieluummin hiuksiisi vai meikkiisi?
11. Oletko suunnitelmallinen vai päivä kerrallaan-ajattelija?

Haasteen laitan eteenpäin seuraaville: 

Yhtenä iltana
sweet mess by rosa
my mind with me
Elämä on kaunein satu
heinäkuuta etsimässä
Kaapatut hetket & ikuistetut muistot
la mia vita
...sekä Paula - nyt on hyvä syy aloittaa se uusi blogi! ;)


Kuvat löytyivät kuva-arkistojen kätköistä.

5 kommenttia:

 1. Hei Laura! Onpas kiva, että heitit minua haasteella, olen otettu! Sinulla on ihastuttavia kuvia blogissasi kun näin pikaisesti tätä selasin. En tiedä, miksi en aiemmin ole ryhtynyt seuraamaan sinua täällä, nyt on tehtävä muutos asiaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehut lämmittävät aina kovasti mieltä, suuret kiitokset! :) Oma blogisi on mulle vielä suhteellisen uusi tuttavuus, mutta ihastuin siihen heti ensi näkemältä :)

   Poista
  2. Kiva kuulla! Nähdään siis siellä ja täällä :)

   Poista
 2. Moiccu! Kiitos haasteesta, taitaneekin olla ihka ensimmäinenkin minun osaltani! Samaa mieltä nieindan kanssa; ihanan esteettinen blogi! Saippa minustakin uuen seuraajan! C:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että tykkäät! :) Sunkin blogi on loistava, seurailen sitä ahkerasti.. :D

   Poista