lauantai 2. maaliskuuta 2013

Hiihtolomailua ja työn iloa (not)!

Kuva.
Hiihtolomaviikko meni ohi niin että hujahti ja nyt vedelläänkin viimeistä viikonloppua ennen arkeen paluuta. Miksi aika kuluu niin nopeasti? :( Tuntuu taas, ettei lomaviikolla ehtinyt tehdä puoliakaan niistä jutuista, mitä alun perin olin suunnitellut tekeväni. Toisaalta, loman tarkoituksenahan taitaa olla juurikin se, ettei kaikkia menoja tarvitse aikatauluttaa minuutintarkasti?

Alkuviikko sujui siis siskon kanssa pääsääntöisesti kaupungilla hengaillen ja leffoja katsellen. Olin muutaman päivän ajan Filmtownin superkanta-asiakas, sillä mukaan tarttui mm. pari Harry Potteria, Diktaattori, Wall-E, Dark Shadows sekä se surullisenkuuluisa Breaking Wind. Yleensä en jaksa katsoa leffoja kovinkaan paljon, joten tää oli todellakin hyvin erityistilanne! Loman kunniaksi, totta kai... :) Onneksi VIP-ominaisuuksien ja opiskelijakortin avulla saa aina tiputettua vuokrahintoja alemmas, joten mitenkään suhteettoman kalliiksi tuo leffaputki ei kuitenkaan tullut.

Keskiviikosta perjantaihin olin sitten töissä, sillä olin saanut sovittua korvaavani reston takia tekemättä jääneet työvuorot mukavasti lomaviikolla. Onneksi, sillä en oo kovinkaan halukas jättämään useampaa työvuoroa kuussa kokonaan välistä - näkyy heti palkassa vähemmän mukavasti... :D Kolmen päivän urakkana oli yhteensä 16 jääkaapin puhdistaminen ja peseminen. Kuulostaa suhteellisen helpolta, mutta ei todellakaan ollut sitä! Kaikesta päätellen jääkaapit olivat olleet oman onnensa nojassa muutaman vuoden (!) ajan ja työntekijöiden eväiden keskeltä löytyikin hirveä kasa vanhentuneita, jopa 8 vuotta vanhoja sapuskoja. Jotenkin ihan käsittämätöntä, että jonkun eväät voivat ylipäänsä jäädä noin pitkäksi ajaksi seisomaan jääkaappiin, mutta toisaalta.... niin, jos eväiden omistaja ei niistä huolehdi, tuskin kukaan muukaan jaksaa vaivautua. Sitä paitsi jokuhan ne jääkaapit joskus kuitenkin siivoaa, esimerkiksi minä.
Voin sanoa, ettei yökkäysrefleksi ollut kaukana avatessani esim. Tupperware-astiaa, jonka sisältä paljastui ilmeisesti mustikkarahkaa sisältänyt mössö - päällään n. 3cm musta, karvainen homekerros. Ei myöskään sillä hetkellä, kun satuin vahingossa haistamaan viime kesänä vanhaksi mennyttä maitoa. En nyt viitsi kertoa ihan kaikesta, mitä jääkaappien uumenista oikein löytyi, mutta miellyttävää se ei ainakaan ollut! Pieni pyyntö siis kaikille tätä lukeville: omien eväiden huolehtiminen työpaikalla on ihan jees. Teette palveluksen meille kaikille, jotka niitä joutuvat sitten joskus siivoamaan :D

Maisemia työpaikan ikkunasta w. heijastus puhelimen takakuoresta. Aika söpö pöllö, eiksje?
 Voisin alkaa pikkuhiljaa harkitsemaan taas nukkumaanmenoa. Katsottiin hetki sitten Paulan ja Johannan kanssa Paranormal Activity, joka on valehtelematta kamalin elokuva, minkä oon ikinä nähnyt. En voi edes kuvailla sitä ahdistuksen määrää, minkä toi leffa aiheuttaa - ja silti se piti katsoa, itse asiassa toista kertaa. :D Vieläkään en tosin tiedä loppuratkaisua, sillä siinä vaiheessa en enää yksinkertaisesti kykene katsomaan telkkariruutuun...

Huomenna taidan käydä lahjoittamassa koko paskan viereiselle kirpparille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti