keskiviikko 9. lokakuuta 2013

50 shades of me / part II

Lauantaina aloittelemani "50 faktaa minusta"-postaus saa nyt jatkoa, kuten aiemmin jo lupailinkin. Tässäpä loput kasaamani nippelitiedot tämän blogin takana häärivästä hahmosta! :D

26. Oon melko innokas aloittamaan kaikennäköistä, mutta aivan liian usein innostus ei kestä alkua pidempään ja asiat jäävät keskeneräisinä unohduksiin. Tästä hyvänä esimerkkinä on mm. loppukesästä kirjoittelemani bucket list-postaus, joka odottelee edelleen jatkoaan... krhm.
27. Toisaalta kuitenkin paneudun itseäni todella kiinnostaviin asioihin täydestä sydämestäni ja osaan olla myös tietynlainen perfektionisti sille päälle sattuessani. Esimerkiksi tämä blogi, joka on minulle jo kolmas, on ainoa, jonka päivittämistä olen jatkanut kahta kuukautta pidempään. Myös elämäntapamuutokseni tiimoilta olen hommassa mukana aivan yhtä motivoituneena kuin alussakin ja monet koulu- ja työhommatkin saan yllättäen hoidettua ajallaan ja huolellisesti tehtyinä. Motivaatio on kaiken A ja O!
28. Rakastan merta, järviä ja jokia enkä haluaisi koskaan joutua elämään paikassa, josta ei löytyisi vettä jossain olomuodossaan.
29. Jonain päivänä haluaisinkin rakentaa omakotitalon järven tai meren rannalle.
30. Itsetuntoni on parantunut huimasti elintapojen muutoksen myötä ja huomaan yhä useammin luottavani aiempaa enemmän itseeni sekä oikeasti pitäväni siitä ihmisestä, joka kurkkii peilistä. :)


Vuosi taisi olla... 2008?
31. Siitä huolimatta saan yhä silloin tällöin kunnon ulkonäkökriisejä, jolloin olen jopa valmis jättämään esimerkiksi illan ohjelman kokonaan välistä sen takia, etten ole tyytyväinen itseeni. :D Onneksi nämä kohtaukset ovat kuitenkin vähentyneet huomattavasti aiemmasta!
32. Mulla on ollut silmälasit 5-luokalta lähtien, mutta ensimmäisten parin vuoden aikana kieltäydyin käyttämästä laseja kokonaan, sillä ne näyttivät mun mielestä kertakaikkisen karseilta. :D Sitähän ne kyllä oikeastaan olivatkin...
33. Yhdistän erilaisia tilanteita, tapahtumia, tunteita ja ihmisiä hyvin vahvasti eri kappaleisiin. Esimerkiksi Bruno Marsin Grenade tuo mieleeni abikevään ja etenkin ne aurinkoiset kevättalven päivät, kun kävelin lukiolta kotiin. Pendulumin The Island taas palauttaa minut takaisin parin vuoden takaiselle Rukan reissulle ja mökkietkoille! :D
34. Oon kuunnellut Cheekiä jo reilut 5 vuotta ja muistan, miten mulle alkuaikoina kuittailtiin asiasta. Ei kuittailla enää! :D
35. Mulla on lähes aina kaulassa koru, jossa roikkuu kaksi pientä riipusta. Toinen niistä on isäni minulle kaivertama hopeariipus, jossa lukee nimeni ja syntymäaikani, toinen taas kummitädiltäni 18-vuotislahjaksi saatu pieni enkeli. Molemmat ovat mulle todella tärkeitä ja merkityksellisiä!


Onnellinen palloposki!

36. Muutin kotoa 16-vuotiaana aloittaessani lukion Kemissä. Laskeutuminen itsenäiseen elämään oli onneksi mukavan pehmeä, sillä majailin äitini enon omistamassa asunnossa enkä joutunut maksamaan vielä siinä vaiheessa edes omia puhelinlaskujani... :D
37. Vaikka elämä oli tuolloin aika helppoa ja huoletonta, en kuitenkaan haluaisi palata takaisin lukioaikaiseen elämäntyyliini. Jep, rahat on toisinaan tiukalla ja kaikkien asioiden hoitaminen itse ottaa päähän, mutta loppujen lopuksi pidän kuitenkin siitä, miten minä ja vain minä vastaan omasta elämästäni ja otan vastuun teoistani. :)
38. Lukiovuodet kuluivat nopeasti ja melko... helposti? En tainnut kokea missään vaiheessa, että koulu olisi ollut liian rankkaa tai tehtäviä olisi ollut yksinkertaisesti aivan liikaa.
39. ...toisaalta jos multa nyt kysyttäis jotain lukiokursseihin liittyviä juttuja, en osaisi niistä varmaan enää mitään. Tosi paljon niistä kolmesta vuodesta siis jäi myös päähän :D
40. Ylioppilaskirjoitukset on mun mielestä todella turhat ja antavat aivan liian yksipuolisen kuvan ihmisen osaamisesta.


Legendaarinen Rukan reissu pari vuotta sitten!
41. Käytin muutaman vuoden ajan käytännössä ainoastaan legginsejä, sillä ne olivat vain yksinkertaisesti liian kivan tuntuisia päällä! :D Onneksi oon nykyään oppinut pukeutumaan myös ihan oikeisiin housuihin...
42. Oon myös monesti miettinyt, miten kamalissa vaatteissa sitä on tullutkaan käytyä baarissa silloin juuri 18 vuotta täyttäneenä. Oli lyhyttä mekkoa paitaa, avointa kaula-aukkoa... Osaatte varmaankin kuvitella!
43. Koska negatiivisuus puskee toisinaan päälle hieman liikaakin, oon ottanut työn alle keskittyä elämän pieniin iloihin - niihin, joita ei aina edes huomaa polkiessaan itseensä suuttuneena ja myöhässä kouluun tai odotellessaan bussia rankkasateessa. Pikkuhiljaa taito on kehittynyt ja voisi melkein sanoa, että maailma on avartunut mun silmien edessä, niin paljon kaikkea kaunista ympärillä on kaiken aikaa! :) Tottakai joskus ottaa päähän oikein urakalla, mutta ihan aina ei tarvitse jäädä vellomaan siihen ärsytykseen.
44. Mulla on todella huono muisti. Tai no: muistan jotkut pienet, yleensä vähäpätöiset asiat kyllä ongelmitta, mutta monet muut jäävätkin sitten onnellisesti unohduksiin ja jälkeenpäin saan pyydellä anteeksi sitä, miten en ole soittanut tai tehnyt jotain sovittua asiaa. Tästä syystä kalenteri on aika must...
45. Oon kaikesta päätellen jonkinasteinen kofeiiniriippuvainen, sillä mikäli en saa riittävästi kahvia päivän aikana, alkaa päässä tykyttää varsin epämiellyttävästi. Yllättäen se tykytys sitten häipyykin heti, kun saan kupin kahvia kitusiini... :D Tää on hieman hassua, sillä juon kahvia 2-3 kupillista päivässä, en siis kuitenkaan aivan älyttömiä määriä.


Lady Gaga-style on kuumaa kamaa aamuyöllä baarin jälkeen...
46. Rakastan mainoksia! :D En vois koskaan laittaa postiluukkuun ei mainoksia-lappua, sillä niiden selailu on vain hirveän kivaa puuhaa. Puhumattakaan siitä, että tulee muutakin postia kuin pelkkiä laskuja... ;) Aika harvoin kuitenkaan juoksen mainosten perässä ja tästähän kukkaro kyllä kiittää!
47. Vetäydyn suuressa ryhmässä melko helposti syrjempään ja siirryn kuuntelijan rooliin. Olenkin enemmän oma itseni pienemmässä porukassa tai muutaman ihmisen seurassa, sillä niissä tilanteissa olen huomattavasti vapautuneempi ja puheliaampi.
48. Kirjoittaminen on ollut mulle aina lähellä sydäntä ja se onkin pyörinyt mukana harrastuksissa milloin missäkin muodossa. Nuorempana kirjoittelin tietokoneen kätköihin novelleja ja tarinoita ja harrastin paljon kirjeenvaihtoa, nykyään itseilmaisun muodoksi on vakiintunut blogi. :)
49. Mulle yhdyssanasäännöt sun muut ovat olleet aika selkeitä pienestä pitäen (nyt kun sanon näin, bongaatte tästä tekstistä varmasti jonkun emävirheen...) ja musta onkin hirveän ärsyttävää lukea tekstiä, jossa on paljon pikkuvirheitä. Esimerkiksi blogeissa mielenkiintoni häviää heti, mikäli teksti on huonosti kirjoitettua ja töksähtelevää eikä blogin sisällöllä ole siinä vaiheessa mitään merkitystä. :D
50. Mulla ei ole koko elämäni aikana ollut yhtä parasta kaveria - ei siis ennen tätä. Tutustuin ihanaan kämppikseeni lukioaikanani Kemissä ja yhteisten harrastusten, ystävien ja huumorintajun ansiosta ystävystyimme pikkuhiljaa ja lopulta päädyimme muuttamaan kimppakämppään toiselle puolelle Suomea! Onneksi, sillä siinä onkin sitten ihminen, jolle voi kertoa huolet ja murheet, mutta jonka kanssa voi myös nauraa maailman yksinkertaisimmille asioille. :D There's nothing better than a good friend - oot tärkeä! :)

Näin! Olin haastetta aloitellessani aivan varma, etten tule koskaan saamaan viittäkymmentä asiaa itsestäni listattua, mutta kyllä se alkukankeuden jälkeen näköjään sujuikin. Haluaisin itsekin haastaa kaikki tätä tällä hetkellä lukevat ihmiset mukaan haasteeseen - erityisesti kohdistan pyyntöni Hennaan ja PaulaanAnni kun ehtikin jo aloitella omaa listaansa! ;)

2 kommenttia:

  1. Pitääpä kehitellä tällainen postaus! 50 asian miettimiseen voi kulua hetki. :D Onneksi nyt yövuoroissa on aikaa miettiä, heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei näiden tekeminen ollut mitenkään hirveän helppoa tai nopeaa, mut yllättävän hauskaa kuitenkin! :D

      Poista