keskiviikko 23. lokakuuta 2013

What do I study?

Suurimmalle osalle teistä on luultavasti jo hyvinkin selvää, että opiskelen matkailua toista vuotta Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Harvalle pelkkä matkailun opiskelu kuitenkaan vielä paljastaa, mitä opinnot oikeasti pitävät sisällään, sillä ei: meistä ei tule matkaoppaita eikä lentoemäntiä, vaikka usein niin luullaankin. ;) Matkailun amk-opinnot pitävät luultavasti eri ammattikorkeiden välillä sisällään erilaisia asioita, mutta ajattelin nyt hieman valottaa sitä, mitä minä tällä hetkellä opiskelen. Tälle syksylle kursseja ei ole kertynyt määrällisesti kovinkaan paljon, mutta opintopistemääriltään kurssit ovat kuitenkin melkoisen vaativia ja työllistäviä. Itse asiassa vasta tätä listausta tehdessäni aloin tajuamaan, miten paljon pisteitä mulle tälle syksylle kertyykään... Huh :D No, ens keväänä voi sitten varmaan ottaa hieman lunkimmin! ;)


Palveluyrityksen prosessien operatiivinen johtaminen, 15op
Jep, heti tällainen ihana sanahirviö tähän alkuun... :D Kyseinen kurssi on oikeastaan jatkoa viime keväänä käymälleni Palveluyrityksen liiketoiminnan johtaminen-kurssille, jonka tiimoilta teimme mm. paljon puhutun liiketoimintasuunnitelman. Liiketoimintaopintoja siis tämäkin! Kurssi on jaettu neljään osa-alueeseen, joista laskenta (eli tuloslaskelmat, investoinnit, budjetoinnit sun muut) on tällä hetkellä jo taaksejäänyttä elämää. Suhdemarkkinoinnin tentin kävin tekemässä eilen, joten viimeisiä vedellään myös sen osa-alueen kohdalla. Tosin yritykselle tehtävä markkinointisuunnitelma on vielä tekemättä ja deadlinekin häämöttelee oikeastaan jo tuossa puolentoista viikon päässä... Heheh. Loput kaksi osa-aluetta, henkilöstöjohtaminen ja laatu, ovat vielä edessä ennen joulua. :)

Management of Accommodation Services, 10 op
Tässä onkin sitten se toinen syksyn suuritöisistä kursseista! Nimensä mukaan kurssilla käsitellään siis majoituspalveluita, majoitusteollisuutta ja mm. erilaisia varausjärjestelmiä sekä vierailemme hotelleissa ja majoituspalvelua tarjoavissa yrityksissä. Tää kurssi on tuntunut heti alusta alkaen todella mielenkiintoiselta ja pakko myöntää, että Cumuluksessa tehdystä harjoittelusta on melkoisesti hyötyä asioiden ymmärtämisen ja sisäistämisen kannalta! :D

Venäjä 2, 5op
Jatkoin myös keväällä aloittamiani venäjänopintoja ja kakkoskurssilla mennään tänä syksynä! Motivaatio venäjän oppimiseen on kyllä korkealla ja ihan hyvä niin, sillä venäjän kielen osaaminen alkaa olla nykyään päivä päivältä tärkeämpää ja venäläisten turistien määrä kasvaa huimasti vuosittain :)


Venäjän kulttuuri ja kieli, 5op
Tää kurssi on ainakin matkailun opiskelijoille pakollinen eikä varmaan vähiten noista edellämainituista syistä... :D Kurssi alkaa mulla vasta ensi viikolla, mut uskoisin, että tulossa on melko helpot opintopisteet ainakin sen puolesta, että takana on jo jonkin verran kieliopintoja :) Kulttuuriasiat kiinnostavat toki hurjasti ja sen tiimoilta mulla oikeastaan onkin vielä yksi Venäjään ja venäjän kieleen liittyvä kurssi, nimittäin...

Russian Culture and Communication, 5op
Haha, milloinkohan saan näistä venäjäkursseista tarpeekseni? :D Meille tarjoutui tilaisuus käydä muutama Savonia-ammattikorkeakoulun järjestämä kurssi verkko-opintoina, ja nappasin toki heti yhden kurssin itsellenikin! Verkko-opintojen suhteen mulla tosin on vielä vähän harjoiteltavaa, sillä oon perusluonteeltani aika lailla patalaiska ja viime tipassa suorittaja... No, tässähän sitä opitaan! ;) Kulttuuriopintojen puolesta mua kyllä kiinnostais myös niinikään verkko-opintoina, tosin meidän koulun toimesta, järjestettävä Asian Service Culture-kurssi, mut sitä taidan ajatella suosiolla vasta keväällä.

Travel and Flight Services, 5ov
Jyväskylän aikuis- ja ammattiopisto sekä ammattikorkeakoulu tarjoavat nykyään erilaisia ilmailuopintoja, joille on vapaa pääsy niin ao:n, amkin kuin lukionkin opiskelijoilla! Koska myös ilmailuun liittyvät asiat ovat melko vahvasti mielenkiinnon kohteita, nappasin itseni myös tälle kurssille :D Vielä en oo ihan varma, minkä verran opintopisteitä tästä kurssista loppujen lopuksi tulee (muutetaanko opintoviikot suoraan opintopisteiksi?), mutta eiköhän se selviä jossain vaiheessa! Osa tähän mennessä käsitellyistä asioista on ollut melko lailla kertausta viime vuoden perusopinnoista (tyyliin "mitä on hyvä asiakaspalvelu?"), mutta kurssin sisältö vaikuttaa mielenkiintoiselta ja parin viikon päästä tiedossa olisi myös reissu Helsinki-Vantaalle! Kunhan alkukurssin perusasioista päästään ohi, alkavat opinnot painottua enemmän juurikin tuohon ilmailuun ja sitähän ainakin täällä innolla odotellaan ;)

Sellaista! :D Miltäs kuulostaa? Muiden matkailun opiskelijoiden kokemukset eri koulujen opintotarjonnasta otetaan toki innolla vastaan, mulla kun ei liiemmin ole käsitystä siitä, millaisia kursseja esim. muissa ammattikorkeissa matkailun osalta järjestetään. :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa miljoona kertaa mielenkiintoisemmalta, kuin omat opintoni tällä hetkellä.. :D Toki ollaan eri lukukausilla (itse vasta 2. lukukausi meneillään), joten senkin takia on eroavaisuuksia. Mulla on nyt se LTS ja talousmatikka, excelin vääntämistä, ruotsia, matkailuoikeutta.. eli kaikkia ns. tylsiä aineita!

  Erikoista että teillä on 5 op tuosta venäjästä..? Meillä kielten kurssit on vaan 3 op/kurssi!

  VastaaPoista
 2. Tuo lukukausijuttu vaikuttaa luultavasti kyllä asiaan, mullaki oli viime keväänä vielä kaikkea... noh, ei niin mielenkiintoista :D

  En oo ihan varma, mut meillä taitaa kaikki kielten kurssit olla tuon 5op, ainakin siis tuo venäjä. :) Tuo venäjän kakkonen pyörii mulla koko syksyn ajan kahella kontaktilla. Aika hassua, että on noinkin iso ero opintopisteissä!

  VastaaPoista
 3. Hei nyt mä haluun alkaa opiskella matkailua!!! :D Eikä......
  Ihania venäjä-kursseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo venäjäkurssit olivat kyllä ihania, tykkäsin niistä todella paljon! :) Tästä tulikin mieleen, että voisin tietenkin päivitellä tämän kevään kouluhommiakin tänne blogin puolelle jossain vaiheessa...

   Poista