lauantai 26. lokakuuta 2013

last few days

Viikko on taas takanapäin ja ajatus vapaasta, rentouttavasta viikonlopusta lämmittää jo kovasti mieltä! Palaillaan kuitenkin hetkeksi takaisin tämän viikon kuulumisiin:

...viikko alkoi aamuisen kevyellä hölkkäilylenkillä auringonnousun aikaan. Kuten oon varmaan joskus aiemmin sanonutkin, en koe olevani aktiivisimmillani aamuisin ja kaikista mieluiten aloitankin päiväni kaikessa rauhassa, pikkuhiljaa heräillen. Päätin kuitenkin pitkästä aikaa rikkoa vähän rutiineja ja pinkaista pienelle aamulenkille heti silmät avattuani - ja kyllä muuten kannatti! :) Oli ihanaa hölkkäillä kaikessa rauhassa auringon kivutessa taivaalle pikkuhiljaa ja palata sitten takaisin kotiin suihkuun ja aamupalalle ennen kouluun lähtöä. Tätä täytynee alkaa testailemaan useamminkin!

...melko pitkät koulu- ja työpäivät muodostuivat tällä viikolla enemmänkin säännöksi kuin poikkeukseksi. Etenkin alkuviikosta hommaa tuntui olevan enemmän kuin tarpeeksi, kun ohjelmassa oli markkinoinnin tenttiä, laskennan tehtävän esittelemistä, venäjäntehtävien palauttamista, yrityshaastattelua sun muuta aikaa ja energiaa vievää. Tästä kaikesta kuitenkin selvittiin kunnialla ja loppuviikko sujuikin onneksi hieman rennommissa tunnelmissa. Pakko kuitenkin sanoa, että ajoittaisesta kiireestä ja stressistä huolimatta nautin oman arkielämäni muodostavista pikkupalasista todella paljon! Kun kouluun meneminen on kivaa mielenkiintoisten kurssien ja huikeiden koulukavereiden takia, erittäin joustavilla ja omiin aikatauluihin helposti sovitettava työpaikka (joka ei nykyään ole ollenkaan niin itsestäänselvyys) löytyy, liikuntaharrastus jaksaa innostaa päivästä toiseen ja koti tuntuu kodilta, jonne on ihanaa tulla milloin tahansa, on perusasiat kieltämättä aika hyvällä mallilla ja tästäkös olenkin kiitollinen! :)

...sain kesällä Cumuluksesta pari ruokakuponkia Huviretkeen, joita oon säästellyt sopivaa hetkeä varten. Nyt siskon ollessa vierailulla päätin sen sopivan hetken koittaneen ja kävimmekin viikolla herkuttelemassa kunnon ravintolaruoalla pitkästä aikaa! Kun kupongit mahdollistivat minkä tahansa pääruoan syömisen veloituksetta, piti listalta luonnollisesti valita kalleinta ja herkullisimman kuuloista... ;) Itse söin kuvassa näkyvän vuohenjuustohärän, joka oli oikein maittavaa ja täyttävää. En sitten tiedä, onko makuaistini jäänyt kehityksessään lähinnä makaronimössön ja nuudeliannosten tasolle vai enkö vain ole valmis tuhlaamaan kovin paljon rahaa pelkästään ruokaan, mutta omasta rahapussistani en olisi maksanut reilua kolmeakymmentä euroa kyseisestä(kään) annoksesta :D Hieno kokemus silti!


...vesi-, räntä- ja lumituiskuissa pyöräily (etenkin aamuisin) on tullut tutuksi jo useampana aamuna. Pakko kai se on jo hyväksyä, että syksyn väriloisto alkaa olla taaksejäänyttä aikaa ja vaihteleva sää, pimeys ja kylmyys alkavat vallata alaa. :/ Lenkkeily Laajavuoren poluillakin tuntui yhtenä päivänä melkoisen haastavalta, kun reitit olivat tiukkaan pakkautuneen lumen peitossa ja lähes joka askeleella sai pelätä liukastuvansa ja taittavansa niskansa :D Ei taida olla noille poluille enää asiaa, ainakaan ennen lumen sulamista tai vaihtoehtoisesti talvilenkkareiden hankkimista!

...pahantuulenpeikko on majaillut seurana harmittavan usein tällä viikolla. Huonolla tuulella ollessani osaan olla todella kamala ja jälkikäteen yleensä hävettää, että on tullut taas tiuskittua aivan turhista asioista. En sitten tiedä, onko syynä väsymys (huonosti nukutut tai liian lyhyet yöunet + aikaiset aamut tulivat tällä viikolla melko tutuiksi...), alitajunnassa piilevä stressi vai kenties pimenevät päivät, mutta jokin ratkaisu tähän on löydettävä. Viikonlopun ainoaksi tavoitteeksi otankin siis nukkumisen ja rentoutumisen!...salilla on tullut taas treenailtua ja mielessä on alkanut muhimaan kaksijakoiseen ohjelmaan siirtyminen. Tällä hetkellähän oon käynyt salilla pari kertaa viikossa ja tehnyt kummallakin kerralla koko kropan treenin, mutta nyt alkaa tuntumaan siltä, että pienet muutokset voisivat tehdä terää. Täytyy hieman hahmotella asiaa mielessä viikonlopun aikana!  
Keskiviikkoillan pelastus oli postiluukusta kolahtanut uusin Fit ja herkkuiltapala :) Yleensä ottaen en kauheasti tilaile lehtiä, mutta tää puolen vuoden pätkä Fitiä on kyllä ollut aika jees ja voisinpa kuvitella tilaavani samanmoisen jakson heti perään! Marraskuun lehdessä oli juttua muun muassa uniongelmista ja nukkumisen "suorittamisesta" ja oli oikeastaan aika huolestuttavaa huomata, miten hyvin pystyin samaistumaan artikkeliin. Yöllinen heräily, checked; ylikierroksilla käyminen, checked; tuntimäärältään riittävät mutta laadultaan huonot yöunet, checked. Onneksi lehtijutusta löytyi myös vinkkejä siihen, miten tämänkaltaisia uniongelmia voi yrittää selättää ja täytyneekin ottaa erilaiset rentoutumisharjoitukset testiin! 


...oon fiilistellyt marraskuista Cheekin keikkaa, jonne varasin lipun heti keikasta muutama päivä sitten kuultuani. Kesäinen minifestarikeikka oli niin huikea, että en oikeastaan nähnyt enää edes vaihtoehtona sitä, etten lähtisi keikalle! :D 

...herkkulakkoni on rehellisesti sanottuna hieman rakoillut tämän viikon aikana. Kuinka moni teistä voisi muka vastustaa sitä, kun ihana pikkusisko on pyöräytellyt päivän aikana erilaisia muffinseja? ;) Melko maltillisesti oon niitä kyllä maistellut, eli ihan kaksin käsin suuhun lappamisesta ei onneksi ole aivan kyse. Hyviä kyllä olivat ja muun muassa tän takia oisin kyllä valmis pitämään Paulan täällä asukkina pidempäänkin :D Eilenkin se oli tiskannut ja imuroinut päivän aikana ennen kuin tuli treffaamaan mua keskustaan iltapäivällä! Kävimme tosiaan tsekkaamassa sisustuskahvila De Cafen pannarivalikoimat ja herkuttelimme yhteisellä kasvis-fetapannarilla ennen pilatestunnille suuntaamista. Oli muuten hyvää - ja niin täyttävää, että puolikas lettu riitti vallan mainiosti nälän viemiseksi! Seuraavalla kerralla täytyykin maistella niitä makeita pannareita, kuulostivat nimittäin melko herkullisilta...

Tänään olisikin sitten edessä se päivä, kun Paula hyppää bussiin ja suuntaa takaisin pohjoiseen syysloman päätteeksi. Harmittaa kyllä melkoisesti, sillä siskon läsnäoloon on jo ehtinyt tottua ja tuntuu kamalalta, että seuraavan kerran näemme... no, huonolla tuurilla ehkä vasta jouluna. Tosin on olemassa pieni mahdollisuus, että Paula tuleekin kyläilemään marraskuun lopulla Pariisin Kevään keikan merkeissä - thumbs up! :D 

1 kommentti:

  1. Ettäkö marraskuussa Pariisin Kevään keikalle? Ja Paulakin????
    Mitähän minä tuohon voisinkaan sanoa? Vai tarviiko minun sanoa yhtään mitään?????

    VastaaPoista