perjantai 4. lokakuuta 2013

Kilometri höpöhöpöä

Hieman nuutunut approjuhlija täällä hei! :D Lenkkipoluilla juoksentelu vaihtui eilen baarien kiertelyksi kaupungilla vuoden kovimman opiskelijatapahtuman, jo 70-luvulta lähtien Jyväskylässä järjestetyn Kauppakadun Appron, saapuessa ilahduttamaan opiskelijoita. Illasta muotoutui loppujen lopuksi todella hauska, vaikka vielä päivällä pelkkä ajatuskin illan ohjelmasta väsytti. Vartin pikkupäikkärit pelastivat kuitenkin tilanteen ja energiaa riitti pikkutunneille saakka! ;)

Appron idea lyhyesti sanottunahan on viiden eritasoisen "tutkinnon" suorittaminen tapahtuman yhteistyöbaareja ja -ravintoloita kiertämällä ja juomista ja ruoista leimoja keräämällä. Viime vuonna sain ensimmäisen, 8 leimaa vaatineen approbaturin suoritettua ja tänä vuonna vuorossa olikin sitten 10 leiman arvoinen cum laude. Hanajuomien, shottien ja drinkkien lisäksi leimoja olisi saanut kerättyä myös limsasta sekä esim. Mäkkäristä ruoan tilaamisesta, mutta pakko myöntää, että kolmen euron shotit ja siiderit olivat eilen melko kovassa huudossa... :D Jonoja baaritiskeille toki oli jokaisessa baarissa, mutta yhtä lukuunottamatta odotteluaika ei ollut missään mitenkään kovin pitkä ja pääsimmekin liikkumaan paikasta toiseen melko sujuvasti. :) Sisäänpääsy- ja narikkamaksujen takia normaali-iltoina ei tule käytyä useammassa baarissa yhden illan aikana, mutta tällainen baarien jatkuva vaihtaminen ja liikkuminen paikasta toiseen oli oikeastaan hirveän virkistävää normaaliin verrattuna! Loppubilepaikkana meidän ryhmällä oli London, jonka ikäraja viikonloppuisin on 24 ja jossa ei juuri tästä syystä ole tullut koskaan aiemmin käytyä. Baari osoittautui kuitenkin isoksi ja todella monipuoliseksi ja koska tuon ikärajan täyttymiseen nyt kuitenkin on vielä vähän matkaa, täytyy varmaankin joku kerta ottaa ja lähteä Londoniin ihan viikolla ikärajan ollessa vain K20. :)

Kokonaisuutena tämänvuotisesta approsta jäi lipunmyyntiä (joka toteutettiin ainoastaan netissä ja ruuhkautti koko sivuston totaalisesti) lukuunottamatta todella hyvä jälkimaku ja kuten jo ehdinkin sanoa, hauskaa oli koko rahan edestä! :D Iltaan mahtui naurua, karaokea (Gimmelin Roviolla always in my heart!), äsken mainittuja halpoja siidereitä ja lakushotteja, tanssimista, tuttuihin törmäämistä ja yksinkertaisesti onnellisuutta. Rahahuolista ja satunnaisesta koulustressistä huolimatta opiskelijaelämä on vain aivan huikeaa aikaa elämässä ja täytyykin muistaa nauttia siitä täysin sydämin! :)Vaikka eilen tulikin pidettyä hauskaa alkoholin kannustuksella, oon iloisesti yllättynyt siitä, ettei tänään ole kaikesta huolimatta ollut mitenkään pahasti krapulainen olo. Ehkä en ookaan vielä ihan niin vanha :D Hyvä kuitenkin näin, sillä mulla oli päivällä työporukan kanssa palaveri ja siellä olikin parasta olla skarppina ja hereillä! Onneksi loppupäiväksi oli mahdollisuus tulla takaisin kotiin koomaamaan ja nukkumaan... ;)

Hmm, mitäs muuta mun viikkoon kuuluukaan? Lokakuu tosiaan pyörähti tiistaina käyntiin ja tässähän mennään jo kovaa vauhtia kohti joulua! Hui kamala sentään... En vaan voi vieläkään ymmärtää, minne se syyskuu oikein tuossa välissä hujahti :D Syyslomakin kolkuttelee jo viikon päästä ovella ja silloin otan suunnan kohti pohjoista, kuten aiemmin ehdin jo kertoakin. Äitikin saapuu Norjasta muutamaksi päiväksi kotimaahan ja näin ollaankin sitten koko perhe taas mukavasti koolla. :) Tuntuu, että viime käynnistä kotikonnuilla on kulunut vain hetki, vaikka todellisuudessa aikaa on ehtinyt vierähtää jo yli kuukausi! Toisaalta oman mittapuuni mukaan kuukausi ei pohjoisessa vierailujen suhteen ole kovinkaan pitkä aika, sillä pitkän välimatkan ja lyhyiden viikonloppujen takia tuota väliä tulee reissattua normaalisti noin kolmisen kertaa puolen vuoden aikana. Tiedän monia, joille perheen näkeminen näin harvakseltaan kuulostaa aivan käsittämättömältä, mutta oon itse jo ehtinyt tottua asiaan melko hyvin. Ajan ja rahan puute ei ole mitenkään hirveän hyvä yhdistelmä, voin sanoa... ;) Mulla ei ole vielä hajuakaan, millä kulkuvälineellä meinaan matkaan lähteä, sillä kovin mielelläni en maksaisi yli 40e junalipuista yhteen suuntaan. Kimppakyytitarjouksia ensi viikon perjantaille otetaankin siis vastaan ilomielin! Voi miten kivaa olisikaan olla hyvävarainen ihminen, joka voisi hypätä omaan aikatauluun parhaiten sopivaan junaan hinnasta sun muista pikkujutuista välittämättä :D


Keskiviikkona mulla oli vapaapäivä ja sen kunniaksi päädyinkin sitten kipittämään heti aamusta zumbatunnille sekä postiin ja siivoamaan tämän jälkeen vaatekaappia... :D Olipahan ainakin tehokkaasti käytetty vapaa! Viimekertaisesta vaatekaapin siivouksesta on aikaa vain muutama kuukausi, joten mitään kovin pahoja kamaluuksia tai turhakkeita ei vastaan onneksi kävellyt. Tästä huolimatta löysin kuitenkin muutaman paidan, jotka siirsin sivuun odottelemaan pikkusiskon vierailua - muistakin sitten ilahtua lahjoitusvaatteista! ;) Samaan syssyyn vaatekaapin kanssa tuli käytyä läpi meikkivarastot, joista sitten lensikin jo melkoinen määrä tavaraa suoraan roskiin. Miksi ihmeessä sitä pitää säilöä vanhoja ripsivärejä ja viimeisiään veteleviä puutereita, kun ei niitä kumminkaan tule koskaan käytettyä? :DViikko on kulunut kokonaisuudessaan melko tavanomaisissa merkeissä. Maanantaina kiskoin viimeiset suklaat kaapeista herkkulakon alun takia, jonka jälkeen kävin juoksemassa vajaan tunnin lenkin metsässä. Muuten lenkki sujui todella hyvin, mitä nyt en tajunnut pimeän tulevan tässä vaiheessa syksyä jo niin aikaisin ja meinasin saada kirjaimellisesti kunnon ahdistus- ja hyperventilaatiokohtauksen, kun jouduin yhtäkkiä keskelle pilkkopimeää metsäpolkua. Haha, ja tämä tyttökö on muka kasvanut maaseudulla? :D Viikolla varailtiin myös liput marraskuiselle pikkujouluristeilylle, joka on ainakin mulle koulupippaloiden osalta heti toinen ehdoton kohokohta appron lisäksi. Sitä odotellen!  Mahtavaa viikonloppua! :)

2 kommenttia:

 1. Voi vitsi noi kaikki opiskelijajutut kuulostaa niin kivoilta! Oon aina melkein hakenu yliopistoon tai amkiin vaan noiden juttujen takia.. :D hahaa.
  Mä olin eilen kans juhlimassa ja yllätyin myös iloisesti että nyt aamusta on vaan kaamea nälkä mut ei oo tukka kipiä, vaikka tulikin kiskottua ja valvottua aamuseittemään. ei me niin kurppia vissiin olla vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kyllä sanoa, että opiskelijaelämässä on puolensa! :D Haha, hienoa me! Ei tosiaan ehkä ollakaan vielä niin vanhoja miltä välillä tuntuu :D

   Poista