tiistai 22. lokakuuta 2013

Liikuntapäivänä liikkumaan!

Kuva.
Lauantaina vietetään valtakunnallista liikuntapäivää, jonka tarkoituksena on saada suomalaisten mielenkiinto ja motivaatio heräämään liikkumista ja etenkin kuntosaliliikuntaa kohtaan. On toki ihmisestä ja persoonasta kiinni, harrastaako liikuntaa ennemmin lenkkipolkuja ja hiihtolatuja kuluttamalla vai nauttiiko enemmän kuntosalilla pakertamisesta, ryhmäliikuntatunneista tai kenties joukkuelajeista - mieltymyksiä on aivan yhtä paljon kuin meitä ihmisiäkin!  Siitä tosiseikasta ei kuitenkaan pääse mihinkään, että liikuntaa olisi hyvä harrastaa edes jollakin tasolla oman hyvinvointinsa ja terveytensä ylläpitämiseksi.

Tiedän kokemuksesta, miten vaikeaa esimerkiksi lenkille lähteminen voikaan olla siinä vaiheessa, kun liikkuminen ei kuulu päivittäiseen tai edes jokaviikkoiseen elämään ja ymmärränkin hyvin ihmisiä, joille kynnys liikkua on todella korkealla. Onneksi liikunta itsessään on äärettömän laaja käsite ja lajien kirjo on huikean monimuotoista: löytyy kaikkea uinnista hiihtoon, kävelystä punttitreeneihin, zumbasta juoksuun, jääkiekosta spinningiin ja pyöräilystä ratsastukseen. Uskonkin vakaasti, että jokaiselle, siis ihan jokaiselle, löytyy joku laji, josta pitää - edes vähän! :)

Muutama vuosi sitten liikunta oli minulle kuin pakollinen tauti, josta vain oli kärsittävä lähinnä koululiikunnan muodossa enkä koskaan olisi voinut kuvitellakaan käyväni esimerkiksi kuntosalilla - siellähän kaikki vain arvostelisivat ja katsoisivat minua, sohvannurkkaan pesiytynyttä merinorsua, kuin kummajaista. Onneksi annoin itselleni ja liikunnalle mahdollisuuden, lähdin testaamaan erilaisia juttuja ja aloin pikkuhiljaa hahmottamaan, mistä pidän ja minkä tekemisestä oikeasti nautin jopa enemmän kuin suklaan syömisestä telkkarin edessä! Ei, en pidä vieläkään hiihtämisestä enkä rakasta punttitreenejä enemmän kuin mitään, mutta kaikkien liikkumismuotojen keskeltä olen löytänyt ne omat juttuni ja se riittää. :)

Kuva.
En myöskään tarkoita, että jokaisesta meistä pitäisi tulla ammattijalkapalloilija, pikajuoksija tai fitnessurheilija. Pienet teot ovat monesti niitä tärkeimpiä ja tämä pätee liikkumiseenkin: mikäli haluat käydä juoksulenkeillä viisi kertaa viikossa, käy. Jos nautit satunnaisista, rauhallisista kävelylenkeistä ystävän seurassa, tee niin äläkä murehdi siitä, miten paljon sinun pitäisi liikkua nykyisen fitnessorientoituneen maailman mukaan. Tärkeintä on, että liikut ja teet sen tavalla, josta nautit ja joka tuntuu sulle itsellesi sopivimmalta silloin, kun se sulle sopii. :) Pyöräily kauppaan on liikkumista kauppaan samalla tavalla kuin kympin juoksulenkkikin ja on ihan ymmärrettävää, ettei meillä jokaisella ole aikaa tai mielenkiintoa urheilla sanan varsinaisessa merkityksessä - juuri tällöin pienikin on kaunista ja ehdottomasti parempi kuin ei mitään!

Pienten mutkien kautta siis takaisin itse asiaan eli liikuntapäivään: mikäli ajatus kuntosaliharjoittelusta kiehtoo tai haluat testata zumbaa ensimmäistä kertaa elämässäsi, on siihen lauantaina mahdollisuus! Lähes 100 kuntosalia ympäri Suomen on nimittäin lähtenyt mukaan viettämään liikuntapäivää ja tarjoaakin meille jokaiselle mahdollisuuden käydä tutustumassa sali- ja ryhmäliikuntatarjontaan kyseisenä päivänä klo 10-18. Tapahtumapäivänä kuntosaleilla järjestetään myös arvontoja (palkintoina mm. kuntopyörä, vuosikortteja Les Mills-saleille sekä monivitamiinipaketteja) ja tuote-esittelyjä, joten melko monipuolinen päivä olisi siis tiedossa! ;) Rekisteröitymällä Liikuntapäivät-sivustolle ja vierailemalla sinua kiinnostavalla salilla saat siis paitsi ilmaisen tutustumiskäynnin ja mahdollisuuden osallistua arvontaan, myös kaksi veloituksetonta käyntiä valitsemallesi, tapahtumapäivässä mukana olevalle salille! Kuntosalitarjonta yltää tällä hetkellä aina Helsingistä Sodankylään saakka, joten valinnanvaraa löytyy melko runsaasti.

Itse ajattelin suunnata lauantaina kurkkaamaan SATSin meininkiä ja tutustua salin ryhmäliikuntatarjontaan myös noiden kahden veloituksettoman tutustumiskerran avulla. Vaikka kuntosalikortin omistankin ja omaan saliini tyytyväinen olenkin, on silti mukavaa vaihtelua käydä vilkuilemassa myös muiden paikkojen tunnelmaa ja fiilistä :) SATS kiinnostaa kieltämättä melko paljon, sillä kyseistä paikkaa on kehuttu niin monien ihmisten puolesta, että pakkohan se on käydä tsekkaamassa! :D

Innostuiko joku muukin lähtemään mukaan pienelle tutkimusretkelle liikuntapäivän kunniaksi?

Ps. Ei, tämä ei ollut maksettu mainospostaus vaan pienimuotoinen tiedotus arvostamaani asiaan liittyen! Mun mielestä tää koko liikuntapäivä- ja tutustumiskäyntijuttu on niin mahtava, että haluan kertoa siitä myös muille ja kannustaa kaikkia lähtemään mukaan avartamaan maailmaansa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti