lauantai 19. lokakuuta 2013

Lomakuulumisia :)



Talvi on tullut kaupunkiin! Kävimme tänään Paulan kanssa pienoisella lenkillä napsimassa kuvia auringonpaisteessa kimaltelevasta, ohuesti lumipeitteisestä luonnosta. :) Vaikka maisemat olivat kauniita, tuntui kylmyys silti puskevan luihin ja ytimiin saakka ja huomasinkin haaveilevani kesästä jo ennen varsinaisen talven koittamista. No, eiköhän tästäkin talvesta selvitä taas kunnialla läpi - onhan siitä selvitty aina ennenkin! Vaikka talvi ei nyt ihan lempparivuodenaikani olekaan, on siinäkin, kuten niin monessa muussakin asiassa, hyvät puolensa. Esimerkiksi sisällä loikoilu tuntuu huomattavasti mukavammalta, kun seinän takana paukkuu pakkanen! :D



Päivät ovat taas kuluneet vauhdilla lenkkeilyn, kouluhommien, leffojen katselun, kokkailun ja töiden merkeissä. Vaikka lista kuulostaakin noin ilmaistuna melkoisen rennolta, meinasi torstaina iskeä jo pienoinen stressikohtaus ja paniikki kaikkien tekemättömien tehtävien sun muiden juttujen takia (jep, jopa näin lomalla!). Kuten monesti kuitenkin on jo tullut huomattua, ei panikointi helpota tilannetta yleensä millään tavalla: ei siis muuta kuin itseä niskasta kiinni, muutama minuutti syvään hengittelyä ja hommiin! Perjantaina oli erään laskentaan liittyvän tehtävän deadline ja vaikka homma oli vielä edellisenä päivänä oikeastaan aivan lähtötekijöissään, sain kuin sainkin puserrettua itseni tekemään sen ja palauttamaan ajoissa :D Hieman kyllä ärsyttää, kun mulla tuntuu aina olevan hirveästi kaikkia juttuja menossa joka kerta, kun Paula on täällä käymässä. Milloin oon koulussa, milloin töissä ja milloin mulla on muuten vaan läjä koulujuttuja tekemättä! Nytkin to do-listalta löytyisi mm. markkinoinnin tenttiin lukemista ja venäjän tehtävien tekemistä, mutta taidan jättää niistä murehtimisen suosiolla huomiselle. :)



Katsoin muuten tänään Vain elämää-uusinnan ja voi vitsit, miten syvälle Juha Tapion versio Älä tyri nyt-biisistä oikein upposikaan! Kylmät väreet juoksivat selkää pitkin koko esityksen ajan ja yhdessä välissä meinasin jo alkaa itkemään... :D Kyseinen kappale koskettaa mua henkilökohtaisella tasolla aika paljon ja liitän siihen mielessäni monia erilaisia asioita - niistä päällimmäisenä kuitenkin Kuivaniemen sekä pikkusisarukseni, jotka eivät ole vielä lentäneet maailmalle opiskelemaan ja työelämään. Samoista seuduista taitaa tosin haukiputaalainen ja Torniossa asunut Jukka Poikakin laulaa... ;)



Näin viime yönä painajaista siitä, että meinasin ostaa kaupasta jätskin. Muistin vasta kassalla, että kappaskeikkaa, mullahan on herkkulakko vielä menossa ja jouduin palauttamaan jäätelön takaisin pakastimeen. Traumaattista :D Oon kuitenkin löytänyt melko hienon keinon kiertää lakkoa herkuttelemalla asioilla, joiden ainesosia syön muutenkin: ylemmässä kuvassa näkyvät köyhät ritarit näin yhtenä esimerkkinä, vieläpä täysjyväleipään tehtynä! Tuo puurokuva nyt ei liity tähän mitenkään varsinaisesti, kunhan aattelin ilmoittaa, että porkkana-kanelipuuro on hyvää :D Tällä hetkellä pakasteessa on tekeillä raejuustosta, kaurahiutaleista ja banaanista kyhätty jäätelöannos ja jääkaapissa jähmettymistään odottelee mutakakku, jonka ainoa hieman epäterveellisempi ainesosa taitaa olla kaakaojauhe. Ei kai nää nyt niin pahoja herkkuja oo, ettei niitä sais vähän maistella herkkulakonkin aikana, eihän..? :D


Eilen töistä lähtiessäni mulle tuli pakottava tarve piipahtaa matkalla kirjastossa lainaamassa lastenleffoja... :D Maailman huonolaatuisin kuva esittelee, mitä kaikkea matkaan tarttuikaan: on Halinalleja, My Little Ponya ja muita ihanuuksia! Sisäinen lapseni oli aivan innoissaan ja silmät innosta kiiluen pyöräilinkin kotiin hiki hatussa esittelemään löydöksiäni muille. Lastenohjelmat ja -elokuvat ne ihmisen tiellä pitää!

Nyt taidan kuitenkin laittaa nukkumaan, sillä viimeöiset painajaiset eivät aivan taanneet kunnollisia yöunia ja koko päivä onkin mennyt hieman kärttyisissä ja väsyneissä fiiliksissä. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti